Or- Ahayim Hastanesi`nde anlamli sergi

Or- Ahayim Hastanesi`nde, hastaların el emeği göz nuru ile yaptıkları el becerileri, 14 Mayıs Pazartesi günü açılışı gerçekleşen sergide katılımcılarla paylaşıldıSibel KONFİNO

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Or Ahayim Hastanesi hastaları el becerilerini  üç yıl aradan sonra tekrar sergileme imkanı buldular. 14 Mayıs Pazartesi gerçekleştirilen etkinliğe davet edilen konuklar hastanenin bahçesinde Pembe Melekler Başkanı Beki Abuaf ve arkadaşları tarafından karşılandıktan sonra sergi salonuna davet edildiler.
Terapi sorumlusu Hülya Doğu yaptığı açılış konuşmasında el terapisine gönül veren Pembe Meleklere, Terapi Sorumlusu Gülten Yıldırım’a, hastane yönetim kuruluna, Başhekim Tunç Çelebi başta olmak üzere tüm doktor ve hemşire ekibine  gönüllerindeki sevgi, yüzlerindeki gülümseme ve sonsuz gayretleri için minnetlerini sundu. Ayrıca her biri birbirinden güzel el becerileri ile sergiye katılan hastalara da teşekkür eden Doğu, sözü Sohbet Terapisi Sorumlusu Leyla Devidas’a bıraktı.
Devidas konuşmasına Tora’ya değinerek başladı ve şöyle devam etti: “Yakında kutlayacağımız Şavuot Bayramı Tora’ya kavuşmamızın yıldönümüdür. Tora diğer bir yönden de yaşam ağacına benzetilir. Yaşamın güzelliği de sanata bağlıdır. Sanat doğanın sesini, renklerini yansıtır, insanları birbirine bağlar. Dostluk ve kaynaşma ruhunu oluşturur. Sanat gençliğe terbiye, yaşlılığa mutluluk, yoksulluğa zenginlik, zenginliğe de süs verir.”
 Hastanenin sanatsal çalışmalarının Kolomba Kasuto’nun girişimi ile 12 yıl önce başlatıldığını hatırlatan Devidas sanatkar ruhlu katılımcıları sonsuz iradeleri ve çalışmaları sayesinde oluşturdukları eserleri için kutladı. Hastanenin Başhekimi Tunç Çelebi yaptığı konuşmada Or- Ahayim Hastanesi’nde üstlendiği görevden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelebi ayrıca hiçbir karşılık beklemeden hastaların yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışan pembe melekleri de gönülden tebrik etti. Ardından sergiye katılan hastalar arasından kura ile seçilen bir hanım serginin kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.
Sefarad Grubu’nun birbirinden güzel İspanyolca ve Türkçe şarkılarını seslendirmeleriyle devam eden açılışta davetliler ve hastalar şarkılara eşlik ederek  tempo tuttular. Gün ikramların sunulması ve serginin gezilmesi ile son buldu.