Firsat, bilgisayar ekraninizda!

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan internet, son 10 yıldır yaşantımızı kolaylaştırmaya devam ediyor; internetten faydalanıp hayatı daha da pratikleştirmek için atılımda bulunan genç girişimciler Vedat Karako, Berti Palambo, Tolga Akyıldız ve Eren Erekli`nin kurduğu Kampanyam.net adlı web- sitesi, çeşitli sektörlerin kampa

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Kampanyam.net fikri nasıl oluştu?
Hepimiz alışveriş yapacağımız zaman en avantajlı fiyatı, ya da en iyi fırsatı bulmak isteriz. Ancak tüm fırsatların bir arada bulunduğu bir kaynak bugüne kadar yoktu. Biz de kampanyam.net fikrini bu boşluğu doldurmak, tüketicilerin ihtiyacını karşılamak için geliştirdik. Birer tüketici olduğumuz için, kendi ihtiyaçlarımızı da göz önünde bulundurarak sitenin ana hatlarını oluşturduk. Böylece Türkiye’nin ilk kampanya sitesi ortaya çıktı.
 
Daha önce hangi alanlarda çalıştınız? 
Üniversitede dış ticaret ve iktisat eğitimi aldıktan sonra sekiz yıl iki ayrı şirket ve sektörde dış ticaret departmanlarında görev aldım. Sadece dış ticaret alanında değil, internet, reklam, sponsorluk, insan ilişkileri gibi birçok farklı konuda kendimi geliştirmeye özen gösterdim. Kendi işimi kurmaya karar verdiğimde, hep ‘ne yaparsam daha mutlu olurum?’ ve ‘bugüne kadar beni neler mutlu etti?’ sorularının cevaplarını birleştirip ortaklarımla birlikte bir yol haritası çizmeye çalıştık. Disiplinli çalışıyoruz ve imkansız diye bir şey olmadığına inanıyoruz. Üzerinde çalıştığımız internet projeleri zaman ve özveri gerektiriyor. Göründüğünden daha zor bir süreç ama bir o kadar da keyifli. Savaşmayı seven bir ekip kurduk ve hedefe doğru ilerlediğimizi düşünüyorum. Kampanyam.net, BiProje İletişim Teknolojileri adlı şirketimizin geliştirdiği ikinci proje. İlk projemiz, üyelerin birbirlerine oy verdiği bir arkadaşlık sitesi olan haftaninguzeli.com sitesi. Şirkette dört ortağız ve hepimizin farklı iş alanlarında geçmişi var. Tasarım, pazarlama, organizasyon gibi alanlarda çalıştıktan sonra bir araya geldik ve şirketimizi kurduk. Böyle olması, bizim daha çabuk karar verebilen ve hızlı hareket eden bir şirket haline gelmemizi sağladı.
 
Hastanelerden ayakkabı satıcılarına kadar uzanan ilginç bir müşteri portföyünüz var.  Bu siteyi kurarken nasıl bir kitleye hitap etmeyi hedeflediniz?
Kampanyam.net’i kurarken tüm tüketicileri hedefledik. Çünkü herkesin ayakkabıdan otomobile, buzdolabından, traş makinesine kadar çeşitli ürünlere ihtiyacı oluyor. Üstelik bu gereksinmeler dönemsel olarak da değişiyor. Dolayısıyla ortaya sürekli farklı şeylere ihtiyaç duyan bir tüketici kitlesi çıkıyor. Günümüz ekonomik şartları da düşünüldüğünde, tüm tüketicilerin en uygun fırsatı seçmesi, en iyi kampanyadan faydalanması mutlak bir ihtiyaç haline geldi. Sitemizin ziyaretçilerinden de bu yönde çok fazla teşekkür mesajı alıyoruz.
 
Firmaların sitenize bakışı nasıl?
Klasik reklam mecraları artık eski çekiciliğini yitirmeye başladı. Bu yönde oluşan kirlilik insanları süzgeçten geçirilmiş ve zaman kaybetmeden kendilerine istediğini veren hizmetlere yöneltti. Dolayısıyla firmalar için de Kampanyam.net önemli bir mecra haline gelmeye başladı. Çünkü herhangi birine değil, özellikle kampanyalarla, ya da o markayla ilgilenen birine kampanyalarını duyurma fırsatı sağlanıyor. Firmalar bunu farkettikçe Kampanyam.net’e olan ilgileri de artıyor.

Kampanyam.net’de bulunan firmalar ne gibi avantajlara sahip oluyorlar?
Kampanyam.net’te kampanyalarını yayınlayan tüm firmalarla sözleşmemiz var. Yani bu anlamda da Türkiye’deki tek siteyiz. Kurumsal üyelerimiz kampanyalarının takip sayısını, kaç kişinin özel olarak kendi markalarıyla ilgilendiğini, Kampanyam.net üzerinden kaç kişinin kendi sitelerine gittiğini ve buna benzer birçok stratejik bilgileri elde edebiliyorlar. Dolayısıyla Kampanyam.net’teki firmalar sadece kampanyalarını yayınlamakla kalmıyorlar, aynı zamanda marka stratejileri için gerekli olan hayati tüketici bilgilerini de elde edebiliyorlar.

İnternet üzerinden kampanya takip etmek istediğiniz kadar yaygınlaştı mı? 
Aslında internet üzerinden kampanya ve kendilerine en uygun fırsatı arayan bir kitle oluşmuş durumdaydı. Şimdi sitemizde istediklerini tek bir kaynaktan bulabiliyorlar. Tek tek tüm firmaların sitelerine gidip, kampanyaları takip edecek zamanı olmayan kişiler de Kampanyam.net sayesinde aradıkları tüm kampanyaları tek bir sitede bulabilme imkanına eriştiler. Sitemize ilgi her geçen gün artıyor ve açılalı henüz üç ay olmasına rağmen ilgi oldukça fazla.
 
İlerde yapmak istedikleriniz...
Çok hızlı gelişen ve değişen bir platformda yaşıyoruz.   Bu yüzden kendimizi sürekli yenilemek zorundayız. Gerek iş hayatımızda, gerek insanlarla olan ilişkilerimizde prensiplerimizden vazgeçmeden, günün koşullarına göre kendimizi en iyi şekilde hazırlayarak geleceğe yönelik hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.