Sirp Polisi 56 Neo Nazi`yi tutukladi

Lübnan gazetesi As- Safir`in haberine göre Balad Başkanı ve Knesset eski üyesi Azmi Bishara Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ile görüştü.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Kosova’nın ülke sınırları içinde kalmasını isteyen radikallerin düzenlediği yasadışı gösteride, Sırp Polisi 56 Neo Nazi’yi tutukladı

Sırbistan’da Ulusal Muhafızlara ait radikal bir grup, izin verilmeyen protesto yürüyüşüne devam edince, karşı gösteri yapan antifaşist bir grupla çatışmaya girdi.  Pazar günü düzenlenen protesto yürüyüşü, Yahudi gruplar tarafından tepki gördüğü için yasaklanmıştı. 
Antifaşist yürüyüşün organizatörleri, verdikleri demeçte hükümetin protestoculara çok yumuşak davrandığını ve polisin onları koruyamadığını belirtti. 
Sırbistan İçişleri Bakanı Dragan Jocic’den, Neo Nazilerin Belgrad’ın 50 km kuzeyindeki Novi Sad’da toplanmasına nasıl izin verdiğine dair açıklama talep eden organizatörlere polis, tutukluların sorgulandığını açıkladı. Tutukluların çarptırılacağı cezaların ne olacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.
Olayın yankıları Sırp Parlamentosu’nda da devam etti.  Liberal Parti Lideri Cedomir Jovanovic, Başbakan Vojislav Kostunica’nın istifasını isterken, hükümet liderlerini antifaşist yürüyüşünde yer almamakla suçladı.  Kostunica yorumda bulunmadı. 
Neo Naziler’in yakalandığı Novi Sad, 1942 yılında 800 Yahudi ve 400 Sırp’ın Naziler tarafından katliamına şahit olmuştu.  Novi Sad, günümüzde sağcı bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor.