11 Kasım Pazar günü ülkemize gelen ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından karşılanan İsrailin 9. Devlet Başkanı Şimon Peres, Ankarada ilk olarak Anıtkabiri ziyaret etti. Daha sonra bir konferans verdiği Bilkent Üniversitesinde fahri doktora unvanı ile onurlandırıldı. İsrail Devlet Başkanı konferansında hayatta edindiği deneyimleri paylaştı.
12 Kasım Pazartesi sabahı Şimon Peres, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkünde resmi bir törenle karşılandı. Törende, her iki ülkenin milli marşları çalındı ve 21 pare top atışı yapıldı. Milli marşların çalınmasının ardından Devlet Başkanı Peres tören birliğini Türkçe Merhaba asker diyerek selamladı. Gül ve Peres ikili görüşmelerinin ardından ortak bir basın açıklaması yaptılar. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Başbakan Erdoğanı kabul etti. Görüşmeye Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.
Akşam Şimon Peres onuruna verilen yemekte Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Yahudileri ile asırlar boyu süren köklü dostluk ilişkilerinin İsrail- Türkiye ilişkilerinin temelini oluşturduğunu söyledi. Yemeğe Hahambaşı Rav İsak Haleva, Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, Başkan Vekilleri Sami Herman ve Lina Filiba, 500. Yıl Vakfı Başkanı Jak Kamhi, Başkan Yardımcısı Naim Güleryüz, Hahambaşılık Müşaviri Elyo Behmuaras, Şalom Gazetesi Yayın Koordinatörü Av. Yakup Barokas ve çok sayıda davetli katıldı.
13 Kasım Salı günü Gül, Peres ve Abbas, üç ülkenin işadamlarınca, Batı Şeriada kurulacak sanayi bölgesinin çerçeve mutabakatının imza töreninde gözlemci olarak hazır bulundular.
Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile Peres, salı günü TBMMde bir araya gelerek Genel Kurula hitap ettiler. Abbas ile Peres, TBMM buluşmasıyla ilk defa beraber bir parlamento çatısı altında buluştular. Mecliste yaptığı konuşmada Peres: Farklı dualar okusak bile, gözlerimiz aynı semaya ve aynı huzura bakıyor. dedi.
Şimon Peres, Neve Şalom Sinagogundaki konuşmasında Türkiyenin henüz neden ABye alınmamış olmasını anlamadığını, Filistin ve İsrail ilişkilerine büyük önem verdiğini ve barışı hem siyasi hem de ekonomik açıdan desteklediğini belirtti. Ayrıca Ermeni sorununa da değinen Peres, bu olayların 90 yıl önce gerçekleştiğini ve en iyi çözümün arşivlere bakmak olduğunu; olaylara önyargılı yaklaşmamak gerektiğini ifade etti.