SANATTA KISA KISA...

13 Şubat 2008 Çarşamba

SSM’de iki  komşu kıtadan TANGO TANGO sergisi…

Schneidertempel Sanat Merkezi, 14 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Buenos Airesli karikatürist Marlene Pohle ile Portekizli fotoğraf ustası  Alexandre Costa’yı konuk ediyor.

Hüzünlü Fado’ların diyarından bir fotoğrafçı, tutkulu Tango’ların ülkesinden bir çizer Sevgililer Günü’nde aynı dansta, Galata’da buluşuyorlar. 14 Şubat Perşembe akşamı saat 18.00’dan itibaren Türkçe tangolar eşliğinde akordeon ile karşılanacak davetliler,  iki değerli dansçı, Taner ve Talin çiftinin tango gösterisi, unutulmaz Fado ve Tango tınıları ve belki de katılımcıların dansları eşliğinde  geceye romantik bir açılışla başlayacaklar. Marlene Pohle’un, tangonun yumuşaklığını ve sadeliğini anlatan duru ve romantik çizgileri, Alexandre Costa’nın gerçekçi vizöründen, tangonun küstahlığı, dansçı ve müzisyenlerin coşkusunu yorumlayan fotoğraflarından oluşan bu görsel şöleni dans ve sanat severler kaçırmasınlar!

Tel:0 212 249 01 50

“Çek Sanat Mafyası” CKM ve CRR’de

Şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası, İsrailli klarnet sanatçısı Chen Halevi eşliğinde iki konser verecek. 20 Şubat Çarşamba akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 21 Şubat Perşembe akşamı ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek dinletilerde Martinu, Mozart, Maratka, Dvorak ve Janacek’ten parçalar seslendirilecek.

Sabetay Dekamhi resim sergisi

2000 yılında resim çalışmalarına başlayan Sabetay Dekamhi, çalışmalarını 2002’den beri ressam Adalet Kara Atölyesi’nde sürdürmektedir. Eserlerinde, çocukluk arkadaşlarının taktığı Deka lakabını kullanan Dekamhi’nin resimleri 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde açılacak olan karma resim sergisinde görülebilir. Açılış, 20 Şubat Çarşamba akşamı saat 17.00-20.00 arasında verilecek bir kokteyl eşliğinde gerçekleşecek. Adres: İstiklal Cad. No: 146 Beyoğlu

 

Albert Bitran’ın “Eller” Sergisi FKM’de

Fransız Kültür Merkezi, 7 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İstanbul doğumlu ressam, gravür sanatçısı ve heykeltıraş Albert Bitran’ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. “Eller” sergisi birçok yazarın el izi ve kendi el yazısıyla yazılmış bir metin parçasından oluşan orijinal eserleri içeriyor.

1949 yılında mimarlık eğitimi almak üzere gittiği Paris’e yerleşen sanatçının eserleri ilk kez 1951 yılında avangard sanatta ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Arnaud sanat galerisinde sergilendi. Geometrik bir arayıştan sonra soyut alanda kişisel bir yol izleyen sanatçının eserleri Fransa, Avusturya, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, İngiltere, ABD ve Türkiye’de birçok koleksiyonda yer almakta.

FKM’de yer alan bu sergiye paralel olarak Ankara Nev Sanat Galerisi, 8 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında “Bitran, Resimde 50 Yıl” adlı bir restrospektif sergiye ev sahipliği yapıyor.

Tel: 0212 334 87 40