Uykusuz gecelerin analizi -3

Spor
14 Mayıs 2008 Çarşamba

Eytan ANJEL

Her ne kadar Doğu Konferansı’nda, Batı’daki kadar çekişmeli, hızlı ve bol sayılı maçlar olmasa da dişe diş mücadeleyi, kemik seslerini, yani oyunun biraz pis yanlarını sevenler gecelerini uykusuz geçirecek gibi görünüyor.

Doğu’daki play-off eşleşmelerine baktığımızda:

Boston Celtics (1) – Atlanta Hawks (8)

Serinin durumu: Boston 2 – 2 Atlanta

Genç ve dinamik Atlanta Hawks oyuncularının, ne yazık ki şampiyonluğa yüzüğüne hasret Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen ve saz arkadaşları karşisında fazla bir şansı yok gibi duruyordu. Bu yaz gerçekleşen muhteşem takaslarla bir araya gelen bu üçlü, öldürücü bir trio oluşturdu.

Normal sezonda 66 galibiyet alarak, play-off a aç Boston Garden seyircisini iyice umutlandırdı. Garnett’in nasıl bir oyuncu olduğunun anlatılmasına gerek bile yok. Ayrıca Garnett’in etrafındaki iki yıldızın da bencil olmayan tecrübeli iki oyuncu olması, Doc Rivers’ın geçen sene Dallas koçu Avery Johnson gibi hataya düşmeyip normal sezonun son maçlarında bu yıldızları dinlendirmesi ve rol oyuncularını çok iyi hazırlamasıyla Boston Celtics’in hem bu seri de hem de NBA finaline kadar herhangi bir seride fazla zorlanacağını kimse düşünmüyordu. Ancak Atlanta biri sürpriz gerçekleştirip seriyi 2-2 ye getirdi.

İgal’in tahmini: Boston 4 – 2 Atlanta

 

Cleveland Cavaliers (4) -

Washington Wizards (5)

Serinin durumu: Cleveland  3 – 1  Washington

Biri kemik sesleri mi demişti? İşte onlar bu seri de bolca bulunuyor. Daha seri başlamadan önce LeBron James hakkında söyledikleriyle, DeShawn Stevenson, Washington’ın “tatlı” sert oyunun ipucunu vermişti. Ancak ilk maçı izlediğim de gördüklerim bu serinin daha çok olaylara açık olduğunu açıkça gösterdi. LeBron James topu alıp her içeri daldığında, yüzüne, gözüne, koluna darbelerle yere savruldu. Ancak liseden gelen bir oyuncu olmasına rağmen inanılmaz bir olgunluk gösteren Lebron James, işini yaptı ve attığı 32 sayıyla maçı takımına getirdi. Cleveland’ın sezon sonunda yaptığı takasın meyvelerini de aldığını gördük bu maçta. Özellikle oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan Clevelend’a Delonte West’in gelmesi, artık topu eline verip bir şeyler yaratması beklenen başka bir oyuncunun (LeBron’la beraber) daha olduğunun habercisi. Washington kesiminde ise ilk maçı kaybetmenin üzüntüsüne rağmen, geri adım atılmayacağı mesajı verildi. Sezonun çoğunu sakat geçiren Gilbert Arenas’ın kendine gelmesiyle beraber atağa kalkacaklarına eminler. Bütün bu faktörler, bu serinin nasıl biteceğini tahmin etmeyi zorlaştırıyor. 

İgal’in tahmini: Cleveland 4 – 3 Washington

 

Orlando Magic (3) - Toronto Raptors (6)

Hidayet Türkoğlu’nun bütün sezon boyunca sürdürdüğü ve onu En Çok Gelişen Oyuncu ödülünün sahibi yapan oyunu, play-off larda da sürdüreceği tahminiyle, bu seriyi Orlando’nun kazanacağını düşünüyorum. Zaten içeride Superman Dwight Howard gibi bir deve sahip olan Orlando, doğru hamlelerle Toronto’yu çözebileceği ilk maçta görüldü. Geçen sene bir patlama yapan Toronto, bu sezon “idare ederek” play-off a girdi. Her ne kadar Carlos Delfino ve eski Maccabi Tel Aviv oyuncusu Anthony Parker, Orlando’nun şutörleriyle yarışabilecek kapasiteye sahipse de içeride Dwight Howard’ı Rasho Nesteroviç’in durdurma gibi bir şansı yok. Buna karşılık, Chris Bosh, Toronto’nun içerideki en büyük kozu. Eğer Orlando’nun 4 numara pozisyonundan yeterince yaralanabilirse Bosh, takımını seriye ortak edebilir. Ancak sadece Chris Bosh’un çabaları Toronto’ya yetmeyecek gibi görünüyor.

İgal’in tahmini: Orlando 4 – 2 Toronto

 

Detroit Pistons (2) – Philadelphia Sixers (7)

Serinin durum: Philadelphia 2 - 

Detroit 2

İlk maçta beklenmedik oldu ve Philadelphia, hiç şans verilmemesine rağmen, Detroit’i hem de kendi evinde The Palace of Auburn Hills’te yendi. Kimi bu galibiyeti şansa bağlarken, kimi de Detroit’in kötü oyununa bağladı. Ancak gerçek şu: Philadelphia, ilk maçı kazanarak saha avantajını eline geçirdi. Iverson takasından sonra artık Andre Iguodala’nın sürüklediği Philadelphia beklenmedik bir çıkış yaparak play-off girdi ve herkes onların bu kadarıyla yetineceğini düşünüyordu. Büyük ihtimalle Detroit oyuncuları da rakiplerini hafife aldığı için (son saniyelerde Rasheed Wallace’ın sahada seyircilerle şakalaşması örnek olarak sunulabilir.) ilk maçı kaybettiği söylenebilir. Sonuç olarak her ne kadar bir sürpriz olmasını dilesem de hatta  Philadephia ikinci maçı kazansa da yine de Detriot serinin favorisi.

İgal’in tahmini: Detroit 4 – 2 Philadelphiae