Dersimiz: Sefarad Mutfağı

Toplum
22 Nisan 2009 Çarşamba

Barınyurt Catering Başkanı Ceni Franko Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerine,  Sefarad mutfağını,  kültür ve gelenekleri tanıttı. Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Hasan Acalan’ın davetlisi olarak  17 Nisan Cuma günü  okula giden Ceni Franko, eğitim programı dahilinde 25 kadar  öğrenciye  Yahudi gelenekleri, bayramları ve kaşer mutfağın şartları hakkında bilgi aktarımında bulundu. Franko, öğrencilerin yönelttiği soruları da yanıtladı.  Daha sonra öğrencilerle birlikte  “Rulikos de berencena”, “kuçarikas”, “armi de domat”, “karamelli kalavasas”, “ pişkado a la şaka”, pişkada kon avramila”,  “Pesah keki”, “kaşkarikas”  gibi Sefarad mutfağının vazgeçilmez yemeklerini pişirdi. Kaşer etin pişirilmesi hakkında da bilgi verdi.  Yaklaşık altı saat  öğrencilerle birlikte olan Franko, verimli bir tanıtım olduğunu vurguladı.

Ceni Franko  La Casa Catering ekibiyle 6 Mayıs Çarşamba günü Lezzet Festivali’ne  katılarak galada sunum yapacak.