İsraillilerin turizm boykotu devam ediyor

İsrail’de yapılan bir ankete göre ülkedeki çalışan kesimin %72’sinin Türkiye’ye tatile gelmeyeceği, Gazze Operasyonu sonrasında başlayan boykotun devam ettiği anlaşıldı. Durumu düzeltmek için Türkiye’den bir turizm heyeti İsrail’e giderek görüşmeler yaptı

Şalom
27 Mayıs 2009 Çarşamba

Bu senenin başında Gazze Operasyonu sırasında oluşan gerginlikten dolayı İsrailliler arasında başlayan Türkiye’ye turizm boykotu henüz sona ermedi. İşçi ve çalışan komiteleri arasında yapılan yeni bir ankette, İsrailli işçi ve çalışanların %72’si Türkiye’yi gidilecek tatil beldeleri arasında saymadı.  Türkiye’yi tercih etmeyecek komiteler arasında First International Bank of Israel, El-Al Havayolları, Egged Tarım Araştırma Organizasyonu, ECI, Elektra, İsrail Rafinerileri, Sanayi-Çalışma ve Ticaret Bakanlıkları, İsrail Teknoloji Enstitüsü, Hayfa Limanı, IAI (İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi)  gibi çok sayıda üyeye sahip komiteler yer aldı.

Anketi İsrail’deki işçi ve çalışan komitelerinin mali etkinlikleri ile ilgili bilgileri toplayan Vaedim Group adlı şirket yaptırdı.  Araştırmanın İsrail’de Temmuz’da yapılacak turizm fuarı öncesinde olması dikkat çekti. İsrail’de işçi ve çalışan komiteleri üzerinden yurtiçi ve yurtdışı özel tatil planları pazarlandığından dolayı bu komiteler turizm sektöründe önemli bir rol oynuyorlar.

Bu durumu iyileştirmek için geçen hafta Türkiye’den 40 turizm şirket yetkilisinin İsrail’e meslektaşları ile görüşmeye gitti. Toplantıları Türkiye Ulaştırma Bakanlığı ve İsrail’deki Türkiye Büyükelçiliği organize etti.  Büyükelçimiz Namık Tan da görüşmelerde yer aldı.