Sukot’un dokuzuncu günü, Simhat Tora (Tora’nın Sevinci) olarak kutlanır. Bu günde, bir yıl süresince devam eden Tora’nın okunmasının sonuna geldiğimiz için, Tora onuruna neşeleniriz. Simhat Tora’da sinagogdaki bütün Sefer Toralar çıkarılır. Haham ve hazanların önderliğinde, şarkılar ve danslar eşliğinde Teva’nın etrafında yedi kez tur atarak Tanrı’ya bu kadar yakın olma fırsatına sahip olmanın mutluluğu yaşanır.
Simhat Tora günü, Tora’nın son bölümü, Devarim kitabından okunduktan sonra, hemen başlangıca dönülüp, ilk bölüm olan Bereşit ‘in okunmasına başlanır. Böylece Tora okumanın sürekliliği simgelenir. Ve aynı anda hem bitişin kutlanması, hem de başlangıcın getirdiği neşe ifade edilir.
Simhat Tora’da sabah duasında sinagogda bulunan her erkek, bar-mizvasını yapmamış olanlar dahil olmak üzere, Tora’nın okunuşuna çağrılır.
Hakkımızda verilen kararların mühürlendiği gün: OŞANA RABA Yom Kipur’da hakkımızda verilen kararların onay mührü, Oşana Raba’da vurulur. Sukot’un yedinci günü, Tefila’da (sabah duası), ellerinde Lulav (hurma ağacı dalı) ve Etrog (ağaçkavunu) taşıyan erkekler, Oşanot duası ile Tevanın çevresinde yedi tur atarlar. Oşana Raba’da (bu yıl 9 Ekim), erkek, kadın herkes, eline beş tane arava (söğüt ağacı dalı) alır ve özel bir dua okuyarak bunları yere vurur. Yere saçılan yapraklar, üzerimizden attığımız günahlarımızı simgeler.