Pinto, Sefarad mutfağının Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze beşyüz yılı aşan serüvenini irdelediği tez çalışmasıyla mansiyon aldı
Gezi-gastronomi yazılarının yanı sıra Fransa’da yaşamla ilgili ‘Paris Esintisi’ köşesiyle her ay gazetemize yazısı yayınlanan yazarımız Sibel Cuniman Pinto, Reims Champagne-Ardenne Üniversitesinde bir yıldır sürdürdüğü ‘Les Hautes Etudes du Goût, de la Gastronomie et des Arts de la Table’ (Lezzet, Gastronomi ve Sofra Sanatları Yüksek Eğitimini) tamamlayarak 19 Ekim 2009 tarihinde mezun oldu.
Söz konusu üniversite programına kabul edilen ilk Türk olan Pinto, ‘La Cuisine Sépharade en Turquie: Cinque Siècles de Survie’ başlıklı Sefarad mutfağının Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze beşyüzyılı aşan serüvenini irdelediği tez çalışmasıyla mansiyon aldı.
Dilimize Dünya Mutfakları Atlası başlığıyla çevrilen kitabın yazarı Prof. Gilles Fumey’le çalışan Pinto, Paris Sorbonne Üniversitesi bünyesinde düzenlenecek ‘Geographie des Cultures Alimentaires’ (Yemek Kültürleri Coğrafyası) seminerine konuşmacı olarak davet edildi. Uzun bir bankacılık kariyerinin ardından gastronomi dünyasına adım atan ve seçiminin tüm hayatını değiştirdiğini belirten Pinto, tez çalışmaları kapsamında Sefarad mutfağının geleceğiyle ilgili yaptığı ankete katılarak kendisine yardımcı olan herkese gazetemiz aracılığıyla teşekkürlerini iletti. Biz de Sibel’i tebrik ediyor, hem akademik alanda hem de Türk Sefarad mutfağının Fransa’da tanıtımı amaçlı sürdürdüğü çalışmalarının başarıyla devamını diliyoruz.