Haftanın yankıları
HANGİ YAZAR KİMLERİN AĞINA TAKILDI?
Yahudi Cemaati’nin haftalık yayın organı Şalom’un her hafta basında Yahudi Cemaati’ni ilgilendiren haberleri derlediği “Ağımıza Takılanlar” köşesinin geçen haftaki konuklarından biri Odatv yazarı Deniz Hakyemez idi. Şalom Gazetesi, Deniz Hakyemez’in Odatv’de yayınlanan “Obama da Potamya’da mı doğdu” başlıklı yazısını “Ağa Takılanlar” köşesinde yayınladı. Hakyemez yazısında Yahudi Lobisi ile sorunlar yaşayan Obama’nın doğduğu yerin siyasetin nasıl konusu haline geldiğini anlatmıştı.
http://www.odatv.com/Siyaset/hangi_yazar_kimlerin_agina_takildi-17617.html
YEDİ MADDELİK HAİM NAHUM DOKTRİNİ
“Hahamlar heyetinin takdiği yumuşak lokma metodudur. Bu taktik, Türkiye’yi işsiz bırakacağız, aç bırakacağız, borca esir edeceğiz, dininden uzaklaştıracağız, böleceğiz. Büyük İsrail’e vilayet yapacağız. 7 maddelik Haim Nahum Doktrini budur. Bu plan, yumuşak lokma metodu ile Türkiye’yi yutmaktır. Siyonizm dünya hâkimiyetini kurmak için mutlaka Türkiye’yi ortadan kaldırma niyetindedir”
Necmettin Erbakan
DEVLETİN TEBASINI HOMOJEN KILMAK
Türkiye’de devletin üst düzey güvenlik toplantılarında dile getirilen hakim bir görüş vardır. Bu görüşe göre, Türkiye’de Hıristiyanlara ve Yahudilere vakıflarını yaşatma, okullarını ve kültür kurumlarını geliştirme ve benzeri olanaklar tanınırsa, Osmanlı İmparatorluğu’nda yapılan hata tekrarlanmış olacaktır. Bu hata, devletin tebasını bütünüyle homojen kılmaya yönelik önlemlerin zamanında alınmamış olmasıdır. Eğer Türkiye’de yaşamak istiyorlarsa, Müslüman olmayan yurttaşlar yavaş yavaş Türk-İslam kimliği içinde erimeyi kabul etmelidir. Ya da zorluklar karşısında yılıp, çekip gitmelidir.
Ahmet İnsel
TÖVBEKÂR ‘ELUL’ - EYLÜL
Yılın sonuna gelmek insanda bir hesaplaşma duygusu yaratır. Mevsimlerin döndüğü zamanlar biraz da hesaplaşma dönemidir. Eylül bazılarınca gerçekten de yılın sonudur. İbrani takvimine göre yılın son ayı eylüldür. Yazın bereketi sonlanıp hasat kalktıktan sonra tarım yılı biter. Hasattan sonra yılın getirisi götürüsü, hesabı kitabı hem manen hem de maddeten yapılır. Para pul hesabı kadar vicdan muhasebesi de önemlidir. Vicdanlarda geçmiş yılın günahı sevabı tartılır. İbranice eylül anlamına gelen “Elul” sözcüğü arayış anlamına gelir. Eylül ayı doğruyu arama ve tövbe zamanıdır. Yılın sona ermesiyle birlikte yeni başlangıçlar için de umut zamanıdır.
Aylin Öney Tan
http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=81464
Haftanın link’leri
İbranice / Türkçe
http://ibraniceturkce.blogspot.com/
Varlık Vergisinin İzmir uygulaması
http://www.izmirizmir.net/bilesenler/koseyazilari/yazi.php?yazi_no=1052
Haftanın bilgisi
Yahudi hurması - Diospyros lotus
Dalların ucunda kümelenen domates biçimindeki iri, turuncu meyveleri ve geniş yapraklarıyla albenili bir ağaçtır. Abanozgiller familyasında yer alan bu ağaç Doğu Asya kökenli olmakla birlikte, meyveleri için dünyanın ılıman bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilir. Türkiye’de de özellikle Hatay, Ordu, Adana ve İçel illerinde, her yıl ortalama 5-8 bin ton dolayında Trabzon hurması üretilir; bu ürünün yarısından fazlası Hatay ilinden sağlanır. Trabzon hurması kışın yapraklarını döken ufak bir ağaçtır. 6-15 cm uzunluğundaki elips biçimli yaprakların üst yüzü tüysüz, alt yüzü tüylüdür. Sarımsı beyaz çiçeklerini haziran ayında açar. Sonbaharda olgunlaşan meyveleri ortalama 7-8 cm çapında, hafif yürek biçimli ve yuvarlaktır. Meyveler henüz hamken sert, acı ve buruk lezzetlidir. Oysa olgunlaştıkça yumuşar, tatlanır ve rengi giderek koyu turuncuya, hatta kırmızımsı bir tona döner. A ve C vitamini içeren Trabzon hurması en çok taze meyve olarak yenir; ayrıca puding, jöle, pasta ve dondurma yapılır. Kuzeydoğu Anadolu’daki geniş yapraklı ormanlarda yabani olarak yetişen, ayrıca gene bu bölgedeki kıyı illerinde park ve bahçelere süs olarak dikilen küçük Trabzon hurması (Diospyros lotus) ise bununla çok yakın akraba olan bir türdür. Aynı öbürü gibi Doğu Asya kökenli olan bu tür kiraz büyüklüğündeki mavimsi siyah meyveleriyle ayırt edilir. Meyvelerinden ötürü “kara hurma”, “Yahudi hurması” ya da “hurma eriği” gibi adlarla da anılan bu ağacın meyveleri yalnızca insanlar için değil, doğadaki yabanıl hayvanlar için de iyi bir yiyecek kaynağıdır. Odunu tornacılıkta kullanılır.