Adalar müzesi açılış etkinliği kapsamında 5 Ağustos Perşembe günü Anadolu Kulübü’nde Sefarad Kültürü ve yemekleri tanıtıldı.
5 Ağustos Perşembe günü, Büyükada Anadolu Kulübü’nde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı dahilinde Adalar Müzesi ve bir grup Adalı Sefarad hanımın desteği ile “İberya’dan Osmanlı’ya bir lezzet serüveni: Sefarad Yemekleri” başlığı altında bir etkinlik düzenlendi. Saat 19:00’da Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun katılımı ile başlayan sohbet, Adalı hanımlar ve İhtiyarlara Yardım Derneği’nin Sefarad Yemekleri ziyafeti izledi. Konuya ilgi duyanlar ve adalıların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Adalar Müzesi Yemek Bölümü Uzmanı Aylin Öney Tan ve Sefarad Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Karen Gerson Şarhon damaktan damağa nesiller boyu aktarılan yemek kültürünü, gelişimini, dünü ve bugününü anlattılar. Etkinliğe kalabalık bir davetli grubu katıldı. Şalom Gazetesi bu etkinlikte, Sefarad yemekleri ile ilgili kitapları ve Sefarad müziğini tanıtan CD’leri tanıttı.
Gece, Los Paşaros Sefaradis Grubunun muhteşem konseri ile son buldu.