14 Kasım 2010 pazar günü Fransa’nın Reims şehrinde ‘Histoire des Cuisines Juives du Monde Entier’ (Dünya Yahudi Mutfakları Tarihçesi) başlıklı bir konferans düzenlendi. ACSIR (Reims Yahudi Kültür Derneği)’nin davetlisi olarak konferansa katılan yazarlarımızdan, Şalom Fransa temsilcisi Sibel Cuniman Pinto, ‘Un Patrimoine Culinaire: La Cuisine Turque-Sepharade’ (Bir Mutfak Mirası: Türk-Sefarad Mutfağı) başlıklı projeksiyon destekli bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Türk-Sefarad mutfağının tarihçesi, gelişimi, özelliklerinin yanısıra Türk-Yahudi cemaatinin tarihi, demografik yapısı, kurumları ve Şalom gazetesi hakkında da bilgi verildi. Sosyo-antrolog Anny Bloch-Raymond, psikiyatr Gérard Haddad, Strasburg Üniversitesi’nden sosyolog Sophie Nizard, Aşkenaz mutfağı uzmanı Florence Kahn’ın da katılımıyla dünya Yahudi mutfakları tüm yönleriyle irdelendi.
Reims Yahudi Cemaati Başkan Yardımcısı Claude Mayer, dünyaca ünlü Krug şampanyalarının sahibi Rémi Krug ve dernek başkanı Julianne Unterberger’in onurlandırdığı konferansa dernek yönetimi ve üyeleri, Reims belediyesi yetkilileri, cemaat ileri gelenleri, basın ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Toplantı sonunda Los Pasharos Sefaradis grubunun 2009 yılında Fransa’da Türk Mevsimi kapsamında Paris Yahudi Sanat ve Tarihi Müzesi’nde verdikleri konserden görüntüler eşliğinde Türk-Sefarad mutfağının ünlü tatlı ve tuzlu çeşitleri ikram edildi.