Sizi Sintia Mazon’la tanıştırayım… Brennan Şifa Bilimi’ni İstanbul-Avusturya-Miami arasında yaptığı seferlerle Türkiye’ye taşıyan kadın…
‘Brennan Şifa Bilimi’ nedir, neyi amaçlar?
Brennan Healing Science, Barbara Brennan tarafından geliştirilmiş tamamlayıcı tıp yaklaşımıdır. Aynı zamanda fizikçi ve NASA’da görev almış bir bilim insanı olan Barbara Brennan, geliştirdiği teknikleri 1982’den bu yana kendi okullarında öğretiyor ve geliştiriyor. İlk iki kitabı, Işığın Elleri ile Işığın Doğuşu enerji çalışmaları konusunda klasik sayılabilir.
Brennan Şifa Bilimi, kişinin spritüel, duygusal, düşünsel ve fiziksel yaşam tecrübesini derinleştirmeyi hedefler. Kişisel gelişim sürecini destekleyerek kalıcı değişimler sağlar. Enerji tıkanıklıkları ile bize sıkıntı veren kalıpları fark etmemize ve dengeye varmamıza yardımcı olur.
Hastalıklarda ne kadar etkili?
Brennan Şifa Bilimi, kısırlık, ameliyat öncesi ve sonrası ağrılar, depresyon, sorunlu ilişkiler, yas, hedefe ulaşma, stres yönetimi, kalp rahatsızlıkları, diyabet, sırt problemleri, fibromialji, kronik rahatsızlıklar, MS ve kanser gibi birçok hastalıkta, hastaya yardımcı olabilir, tedavi süreçlerini kısaltabilir, hızlandırabilir ve destekleyebilir.
Bu yöndeki maceranız nasıl gelişti?
Benim için hayat, bilgisayar demekti ama eğitim vermeyi hep sevmişimdir. Futurekids kapandıktan sonra kendimi bir boşlukta buldum. Karşıma önce Reiki çıktı. Merakımı tetikledi. Spritüellikle ilgili her tür kursa (nefes, meditasyon, kişisel gelişim), ayrıca yoga ve pilates gibi bedensel eğitimlere de gittim. Sonra, şimdi ve burada olmayı hedefleyen Gestalt Terapi eğitimlerine katıldım. Kendimi donattım. Reiki uygulayıcısı oldum olmasına ama bir gün gerçekten neyle oynadığımı bilmediğimi fark ettim. O gün gerçekten esaslı bir eğitime ihtiyacım olduğunu anlayıp okula başvurdum. 24 saat içinde cevap gelmesiyle Brennan maceram başladı.
Nasıl bir eğitimden geçtiniz?
Çok güzel, yoğun senelerdi. Her iki ayda bir, bir haftalık eğitimlere katıldım. Yılda beş kere bir hafta diyebiliriz. Arada okumalar, ödevler de vardı tabii. Bizim ‘adult education’ dediğimiz okul süreci kısaca şöyleydi: İlk sene sadece kendini tanımak adına dersler, ikinci sene ilişkiler; insanlar arası ve farklı varlıklarla ilişkiler (diğer boyutlar), 3. sene otorite ile ilişkiler (kendi içsel otoriten ve yetkiyi kime verdiğimizin derin farkındalığı), son senede ise niyet ve öz ile bağlantı. Fakülte eğitmenlerinden ve Barbara Brennan’ın kendisinden, medikal dersler, şifa teknikleri, psikolojik ve spritüel beceriler gibi konular işledik.
Bir de ikinci seneyle üçüncü arasında, 180 saatlik anatomi fizyoloji modülünü almak zorundasın. Sonuçta tam donanımlı yola çıkıyoruz okul bitince.
Sonraki seçim kişiye ait. Kimi benim gibi medikal alanda çalışır, kimi depresyon üzerine çalışır, kimi iş camiasında.
Yani kendini eğitmeden olmuyor mu bu iş?
Olamıyor çünkü insan önce kendine sonra başkasına yararlı oluyor. En temel bilgi bu. Egonu da törpülemen gerekiyor. Kendini geliştirmen ve adım adım büyütmen gerek. Hikâyemizin üzerimizde yarattığı etkilere bakmak şart. Pratik için para almadan çalışabiliyorsun aynı zamanda. Bu ödevlere ve kendini geliştirmeye yardımcı oluyor.
Ardından, iki senelik yüksek lisans için Miami’deki okula devam ettiniz…
Advanced Studies dediğimiz ek eğitimden mezun olduğunda danışman olabiliyorsun. Sonra da, okulun davetiyle asistan eğitmen oluyorsun, tıpkı benim gibi. Hem eğitim veriyorum, hem de gelişimime devam ediyorum.
Peki, herkes bunları yapabilir mi?
Evet. Herkesin bir özü ve özel yeteneği vardır. Kişi bunları isterse geliştirebilir. Hayatımızdaki süreçler (travmalar) bazı özgün niteliklerin gelişmesine sebep olur. Hiçbir süreç boşuna değildir. Uzun vadede içsel potansiyelimizi ortaya çıkartmak için fırsatlardır.
Kendinizde hangi özgün nitelikle karşılaştınız?
Tutkulu bir merakla karşılaştım ben. Bir şeyleri sorgulamak ve sonuna kadar anlamak istedim. Tüm hücrelerimizde olan ‘sevgi’yi ve ‘öz’ü keşfettim. Farklılıklarımızın içinde BİR olduğumuzu, özgün olduğumuzu anladım.
Brennan Şifa Bilimini, danışanlarına nasıl uyguluyorsunuz?
Seanslar teke tek, ayakta veya yatarak uygulanır. Bedenlerin içsel öz dengelerine dönmeleri amaçlanır. Bloklar, enerjisel bedenlerden temizlenir. Bazen bu daha detaylı bir içsel araştırma gerektirebilir, beraberce sorgulanır. Amaç, kişinin bütününe yardımcı olmak ve aslında, kişiyi duygusal ve ruhsal açıdan dengeye sokarak, içsel gücünü arttırıp tedavisini olumlu sonuçlara taşımak.
Dokuz sene heykelle de uğraştınız. Bunun kişisel gelişimindeki rolü ne oldu?
Sanatsal becerim olduğunu hiç düşünmemiştim. Heykel, boş zamanımda denemeye karar verdiğim envai seçeneklerden biriydi. Öğrendikçe, o da tutkuya dönüştü. Önce kuşlar yaptım; sonra bacakları oluştu; kuş-kadın oldu. Şimdi geriye dönüp heykellerime baktığımda, onlarda, gelişim sürecimi anlatan hikâyeyi görebiliyorum. Seramik beni bedenime bağladı, farkındalığımı arttırdı. Enerjiyle çalışırken değişik frekansları kullanmayı öğrendim. Seramik çalışmalarım, bu frekansları hissedişimi, algılayışımı çok geliştirdi.
Madde ve enerjinin iç içe olduğu dünyada, insan nasıl uyumlanmalı?
Hep söylediğim bir şey vardır: ‘Dünyadaki en uzak mesafe, zihninle kalbin arasındadır’ Kalbinin istekleri ile zihnindekiler dengede mi? Aynı şeyi söylüyorlar mı? İşte, onları buluşturmak çok önemli.
Bundan sonraki hedefleriniz neler?
Eğer davet edilirsem, gelecek sene de Barbara Brennan okulunda eğitmenlik yapmak istiyorum. 2006’da bitirme tezim için başladığım hekimlerle çalışma sürecim devam ediyor. Hayalim, hasta ile temas eden tüm medikal ekiplere Brennan bakış açısının eğitimini vermek. Tamamlayıcı ve alternatif medikal bakımı hastanelerimize de sokmak. Bu yüzden, klinik psiko-fizyoloji konusunda doktora eğitimi almak istiyorum. Sırada bu var.
Söyleşimizin finalinde neler eklemek isterdiniz?
En basit rehberimiz rahatsızlıklarımızdır. Bedenini dinlemeye, ne dediğini duymaya davet etmek istiyorum herkesi. Kalbimiz ile zihnimizi yakınlaştıralım. Benim yaşam tecrübem diyor ki kalbinin sesini dinlersen, tutkuyla coşturan şeyi dinlersen, doğru yoldasın. Zihninde oluşturduğun diğer kalıplar bunun tersini söylese de.
Sintia Mazon’la keyifli sohbetimizin sonunda, neredeyse özel seansa yatay geçiş yapıyorduk. Ancak sohbetimizin üç saate yakın sürmüş olduğunu fark edince, vazgeçtik.
Tanıştırdığıma memnun oldum!
Sintia Mazon’un yaşam takviminden notlar
İstanbul’da doğdu ve büyüdü. İngiltere’de işletme mühendisliği okudu. Çocuklara ve yetişkinlere bilgisayar eğitimi veren Futurekids’i altı yıl boyunca, aktif ortağı olarak yönetti. Aynı zamanda üç çocuğu oldu. 2000’den itibaren çeşitli kurslarla eğitimini devam ettirdi. 2007’de Avusturya’da dört yıllık eğitim sürecini tamamlayarak, Barbara Brennan School of Healing Europe’dan mezun oldu. Bitirme projesini İstanbul Jinemed’de enerji seanslarının kısırlık sorunu yaşayan tüp bebek hastalarını desteklemesi üzerine yaptı. 2009’da Miami’de, iki yıl süren, Barbara Brennan School of Healing Advanced Studies’den mezun oldu.
Bu yıl, Avusturya’daki okulda, yardımcı eğitmen olarak çalışmaya başladı. 2003’den bu yana, İstanbul’da, enerji terapisi ve kişisel gelişim seansları veriyor. Hobi olarak seramik heykel yapıyor.