AYIN ÇEVRECİ KURUMU - Slow Food

Çevre
9 Mart 2011 Çarşamba

Talya ENRİQUES ROMANO


Slow Food hareketi, 1986 yılında Carlo Petrini’nin öncülüğünde İtalya’nın şarapları, peynirleri ve dana etiyle ünlü Bra kasabasında başladı.  20.yüzyılın hızlı yaşam tarzı ve fast food’a karşı ortaya çıkan Slow Food, yemek masasından başlayarak hayatı aceleye getirmeden keyifle yaşama ilkesini benimsiyor. Beş dakikada hazırlanıp atıştırılacak yemekler yerine, her bölgenin kendine özgü ürünleri ve geleneksel tatlarının değeri ön plana çıkarılıyor. “Herkes için temiz, iyi ve adil gıda” felsefesinden yola çıkan Slow Food’un 153 ülkede 100,000’den fazla üyesi bulunuyor.  Slow Food felsefesinde, yemek keyfi doğayla uyum içinde bir süreç olarak ele alınıyor ve sürdürülebilir tüketim ve çevreye karşı olan sorumluluklarımızla birleştiriliyor. Slow Food’un ülkemizde, başta Fikir Sahibi Damaklar olmak üzere, Samsun’dan Kars’a, Alaçatı’dan Gaziantep’e farklı bölgelerde yerel temsilcilikleri bulunuyor. Slow Food hakkında daha çok bilgi almak ve gönüllü olmak için: www.slowfood.com