Dip Not!

Sağlık
1 Haziran 2011 Çarşamba

Reçel yapıyoruz…

Reçel yaparken meyveleri yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanın. Şekerlenmesini önlemek için limon tuzu yerine, limon kullanın. Kavanoza koyduğunuzda,  iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kâğıt havlu ile almadan ağzını kapatmayın. Reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Çamaşır suyu kullanırken dikkat…

Çamaşır suyunu soğuk su ile karıştırarak kullanın. Çünkü sıcak su ile karıştırıldığında çok çabuk tesir göstereceğinden çamaşırlarınızın yıpranmasına neden olur.

Dalları bastı kiraz

Hoş tadı ve susuzluğumuzu gidermesinin yanında kiraz adeta bir ilaçtır. Kirazda A,B,C vitaminleri, şekerli maddeler, demir, kireç, magnezyum, potasyum ve çinko bulunur. En büyük özelliği kanı temizlemesidir. Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olur. İçinde bulunan bol fosforuyla sinirleri kuvvetlendirir, sükûnet verir. 20 kirazda12-25 miligram arasında antosiyanin bulunur; bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.