Doğal dondurma ile İstanbul’un dondurma pazarına hızlı bir giriş yapan L’era Fresca, dört mevsim tüketilecek ürünler sunuyor. Kalite, hijyen ve fiyat politikasında iddialı olan L’era Fresca ile ilgili sorularımız Ahmet Toksöz ve Zafer Toksöz yanıtladı.
Yeni ürün markanız L’era Fresca dondurma sektörüne hayli iddialı girdi. Bebek’te açılan ilk mağazadan sonra hangi noktaları hedefliyorsunuz?
İlk mağazalarımız Bebek, Caddebostan ve Beşiktaş’ta açıldı; sonrasında Profilo Alışveriş Merkezi, Capacity Alışveriş Merkezi, Ortaköy ve Bahçelievler mağazalarımızı açtık. Yakın tarihte, Olivium AVM, Marmara Forum AVM ve İstiklal Caddesi Tünel’deki mağazalarımızın da açılışını yapacağız. Planımız, İstanbul’da 25 mağazaya ulaşmamızın ardından Anadolu’ya açılmak… Antalya, İzmir, Ankara illerde de mağazalarımız olacak.
Dondurmalarınız külahta/karton kasede yenilen türde mi; yoksa dondurulmuş dondurmalardan mı?
Dondurmalarımız, külah ve gül şeklinde kornetlerin içerisinde servis ediliyor. Ayrıca kilo ile dondurma satın almak isteyen müşterilerimiz için, İtalya’dan özel olarak getirttiğimiz, 45 dakika mesafeye kadar koruma sağlayan köpüklerimizle satış gerçekleştiriyoruz.
L’era Fresca olarak, dondurmalarımızda; GDO, koruyucu, gıda boyası, katkı malzemesi, transyağ, margarin glukoz şurubu, früktoz şurubu ve emülgatör kullanmıyoruz. Bu maddeleri kullanmadan dondurma üreterek dünyada bir ilki gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz.
Dondurmalarımız, yüzde yüz doğal olduğu ve içinde margarin bulunmadığı için çabuk eriyor. Ürünlerinde margarin kullanan dondurmacıların ürünleri ise geç erir. Zaten bu ürünlerin gıda yönetmeliğindeki ismi de “dondurma” olarak değil, “sütlü buz” olarak geçer. Gerçek dondurmada margarin kullanılmadığından, çok kısa bir süre içerisinde, neredeyse mağazadan ayrılmadan kornetin üzerindeki dondurma erimeye başlar.
Türk toplumunda dondurma diğer Avrupa /ABD ülkelerinde olduğu gibi dört mevsim tüketilen bir gıda değil. Sizler bu direnci kurabilecek misiniz? Kısaca, kış aylarında L’era Fresca satabilecek misiniz?
Tüketicilerde, “dondurma yalnızca yazın yenilir” algısı mevcut. Oysaki dondurma her mevsim tüketilebilecek en sağlıklı tatlılar arasında yer alıyor. L’era Fresca olarak, semi-fredo (yarı soğuk) dondurmalarımız ve dondurmalı pastalarımızla, kışın da dondurmaseverlerin vazgeçilmezi olacağımıza inanıyoruz. İtalya’nın premium kahve şehri Napoli’nin eşsiz kahvesi de dondurmalarımıza ve pastalarımıza kış günlerinde eşlik edecek.
Tüketiciye kalite ve hijyen garantisi verirken fiyat politikasını da aynı paralelde dengeleyebilecek misiniz?
Gerek dünyada gerekse Türkiye’de doğal, sağlıklı ve aynı zamanda dondurmayı gerçek kıvamında ve lezzetinde üretilmesi için kat edilmesi gereken çok yol olduğunu düşünüyoruz. Üretim kalitesi maliyetleri artırıyor. L’era Fresca olarak önceliğimiz maliyetlerimiz artsa da sağlıklı, doğal, istediğimiz kalitede dondurma üretimi yapmak ve uygun fiyatlardan satışa sunmak. Bizim farkımız bu olacak. Bu açıdan sektöre örnek olmayı amaçlıyoruz.
Dondurma tüketimi daha çok çocuk/gençlere mi yönelik; yoksa yetişkinlere mi? L’era Fresca en çok hangi yaş grubunu hedefliyor?
Dondurma her yaştan insana hitap ediyor bizce… L’era Fresca da sağlıklı içeriği, doğallığı, farklı çeşitleri, eşsiz lezzeti ve modern mağazalarıyla her yaştan ve kaliteye önem veren kişilere hitap ediyor.
Mağazalarımızda, müşterilerimizi, formülü İtalya’da geliştirilmiş birbirinden lezzetli dondurma çeşitlerinin yanında, İtalya’nın premium kahve şehri Napoli’nin 120 yıllık aile firmasının eşsiz kahvesi, özel tarifli İtalyan tatlıları, dondurma ve meyve ile hazırlanan özel formüllü milkshake ve kuplar ve L’era Fresca gizli formülüne sahip waffle bekliyor. Ayrıca bebeğine ve çocuğuna taze günlük süt içirmek isteyen ebeveynler için ise, dondurmalarda kullanılan taze süt, günlük taze pastörize şişe süt olarak sunuluyor.
Fermet Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Merkez Mah. İstanbul Cad. Gökmahal Ofis Blok K:2 No:5 Göktürk/Eyüp
Tel: (0212) 322 89 07 Faks: (0212) 322 89 08 [email protected]
Edna SARFATİ
BU BİR İLANDIR.