BARIŞ İÇİN MASAYA ÇAĞRI

ABD, AB, BM ve Rusya’dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail ve Filistinlilere bir plan sunarak tarafları görüşme masasına çağırdı. İsrail Başbakanı Netanyahu, görüşmelere bu ay başlayabileceklerini açıklarken,

FÖY Başkanı Abbas, yerleşim birimlerinin 1967 sınırlarına çekilmesi koşulunu ortaya attı.

 

Şalom
5 Ekim 2011 Çarşamba

  İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail ile Filistinlilerin tekrar görüşmeye başlamaları için Ortadoğu Dörtlüsü’nün (ABD, AB, BM, Rusya) planını hiçbir ön koşul iletmeden bu aydan başlayarak destekleyeceklerini açıkladı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada İsrail’in doğrudan barış görüşmeleri için ön koşul iletmeyeceği bildirildi. 

  Filistin Özerk Yönetimi yetkilileri ise İsrail’in barış için Ortadoğu Dörtlüsü’nün yol haritası teklifini kabul etmesinin sadece 1967 sınırlarını kabul etmesi ve yeni yerleşim inşaatlarının tamamını dondurması halinde kendileri için bir anlamı olacağını ifade etti.

  Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton tarafından Dörtlü’nün Birleşmiş Milletler’e iki hafta önce sunulan planına göre İsrail ve Filistin Özerk Yönetimi bir ay içerisinde tekrar görüşmelere başlamalı, üç ay içerisinde sınırlar ve güvenlik konusunda anlaşmalı ve 2012’nin sonunda net ve kesin bir sonuca ulaşmalı.

Yazının devamı için tıklayınız

https://www.salom.com.tr/news/detail/21221-Israil-baris-masasina-oturmaya-hazir-Abbas-on-kosul-pesinde.aspx

HAMAS: “SADECE SİLAHLI DİRENİŞ FİLİSTİN’İ KURTARABİLİR”

 Hamas Lideri İsmail Haniye, iki devlet çözümünün başarısız olmaya mahkûm olduğunu söyledi. İntifada’nın Filistinlilerin topraklarını geri alması için tek çıkar yol olduğunu söyleyen Haniye, bir Filistin Devleti’nin İsrail ile yan yana yaşamasının mümkün olmadığını söyledi.

https://www.salom.com.tr/news/detail/21223-HAMAS-Sadece-silahli-direnis-Filistini-kurtarabilir.aspx