Önemli bir besin kaynağı: yoğurt
Besin değeri süte göre daha yüksek olan yoğurt önemli bir protein, yağ, vitamin ve mineral madde kaynağıdır. Fazla protein oranı sayesinde açlık hissini uzun süre engeller. Ayrıca yoğurdun kolesterolü düşürücü etkiye sahip olduğu da biliniyor.
Hani bazen mutfak kokar ya…
Mutfağınızın güzel kokmasını istiyorsanız, bir parça alüminyum kâğıt üzerine toz tarçın serptikten sonra, bunu sıcak fırının içine koyun ve fırının kapağını açık bırakın.
Sebzelerin renklerini koruyun
Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyun. Pişirme suyuna atılan tuz, C vitaminin kaybını da önler. Sebzenin çabuk pişmesi için eklenen karbonat, sebzenin besleyici değerlerini ve vitaminlerini yok eder.