Sağlığımız için vazgeçilmez sebzelerden olan karnabahar, özellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine kaşı etkilidir. Antioksidan etkisi de kalp hastalıklarına yakalanmada kalp krizi geçirmede ve katarakt riskini azaltır. Sinirleri ve beyni çalıştırır. Kansızlığı önler, tansiyonu düşürür. Bol fosfor, E ve C vitamini ve protein içerir.
Pişerken çok kokuyor ama…
Bu kadar yararını saydıktan sonra… Karnabahar salatasını yapalım bari… Birçoğumuz sevmemize rağmen pişerken çıkarttığı koku nedeniyle alışveriş listemizde karnabahara yer vermeyiz. Pişireceğiniz suya biraz tuz ve 2 yemek kaşığı sirke atın ve ateşteki suyun köpürmesini bekledikten sonra sebzeleri atarsanız eviniz kokmayacaktır.
Aloe Vera-Sarısabır otu
Piyasada genellikle jel olarak kullanılan Aloe Vera, haricen yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılır; acıyı ve şişmeyi azaltmada etkin olup, aynı zamanda deri ülserleri, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarında bitkisel tedavi olarak kullanılır. Günde bir yemek kaşığını aşmamak şartı ile kullanılan sıvı haldeki bitkinin özü ise sindirim sistemini destekler, mide ülserini, hemoroitleri, kabızlığı ve bağırsak düzensizliğini giderir.