Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri, Kadir Has Üniversitesi’nde 21 Mart-6 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olan ‘Anne Frank-Günümüz için bir Tarih Sergisi’ne rehberlik ediyorlar
Dünya çapındaki gezici sergi bu yıl ilk kez Türkiye’de ARI Hareketi ve Friedrich Naumann Vakfı’nın işbirliği, Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Matra Fonu kapsamında ve Kadir Has Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşmekte.
Hollanda’daki Anne Frank House’un koordine ettiği ve her yıl 150’den fazla ülkede yer alan serginin rehberliği için Anne Frank House’un yetkilisinden iki gün süreli eğitim alan UÖML öğrencileri, dönemin tarihini yakından inceleme fırsatını da buldular.
Anne Frank’ın hikâyesini İkinci Dünya Savaşı ve Soykırım ekseninde ele alan serginin en önemli öğesini Anne Frank’ın günlüğünden alıntılar ve Frank Ailesi’nin fotoğrafları oluşturmakta. Katalog, el kitapları, eğitim DVD’leri gibi Türkçe’ye tercüme edilmiş materyaller de sergi boyunca ziyaretçilerin kullanımına sunulmakta.
21 Mart gecesi “Anne Frank - A Short Life” Belgeseli’nin gösterimi ile başlayan sergi açılışına yoğun ilgi vardı. Film gösteriminin ardından sırasıyla ARI Hareketi Başkanı Ural Aküzüm, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın, Dışişleri Bakanlığı Büyükelçi Ertan Tezgör, Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Anne Frank House Genel Müdürü Ronald Leopold duygularını ifade eden konuşmalar yaptılar. Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı etkinlikleri kapsamında serginin bu yıl Türkiye’de açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Leopold, sergiye rehberlik eden UÖML gençlerinin sertifikalarını dağıttı ve bu projeyi gençlerle paylaşıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.