Minix(li) olmak

- Toplum
28 Mart 2012 Çarşamba

Atölye çalışmaları devam ediyor

Minix Anaokulu’nda “ Etkin Dinleme ve Eğitimde Farklı Yöntemler “ üzerine bir atölye çalışması gerçekleşti. Psikolog Ferda Durgut, Çocuk Gelişimi öğretmenleri Şenay Bozkurt ve Aybüke Kendirligil, Çocuk Gelişimi ve Drama Öğretmeni Esengül Kurucu ile Çocuk Gelişimi ve Orff Eğitmeni Sibel Erim farklı konulardaki bilgilerini paylaştılar.

Anne-baba ve çocuk iletişiminin güçlenmesi, öğrencilerde öğrenmenin kendiliğinden oluşması  ve diyalog kurmada yetkinleşebilme amacıyla yapılan çalışmaya katılan veliler ve öğretmenler, bu faaliyetlerin keyifli olduğu kadar hem kendileri hem de öğrencilerin davranış değişimine katkıda bulunacağını düşündüklerini belirttiler.

Öğrenciler atlarla tanıştılar

Suadiye Minix Anaokulu öğrencileri Samandra Atlı Spor Kulübü’nde binicilik çalışmalarına başladılar. 23 öğrenci büyük bir cesaret ve mutlulukla at bindiler.

Atın üzerinde dik oturabilen ve esnek kullanım gösterenler için en yakın zamanda lonj çalışmalarının başlayacağını belirten yuva müdürü Doli Levi, öğrencilerin bir sonraki çalışmada başlarına “Tok” adı verilen şapkalar da giyeceklerini söyledi.

At binme işlemleri sona erince ahırlara alınan öğrenciler atlara şeker verdiler.

Doli Levi 20 Nisan’da yeni manej sahalarının açılışı  olduktan sonra Mayıs sonu veya Haziran başında bir pazar günü öğrencilerin binicilik  gösterilerini velileriyle paylaşmaları için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Gezerek öğreniyorlar

Anadolu Yakasında eğitim veren Minix Anaokulu Mart ayında Dünya Su Haftası  ve Orman haftası nedeniyle Florya’ya bir Akvaryum gezisi düzenledi.

Gezide öğrenciler akvaryum ve balık çeşitleri ile onları besleyen balıkadamlarını gözlemlediler. Tropikal bir ormanı ve içinde oluşan buharlaşmayı incelediler. Başka bir alanda kutupları ve buzulları izlerken kutup hayvanlarının örneklerini gördüler. Çılgın profesörlerin yönettiği çeşitli deneyler izlendi. Ayrıca minikler, havanın güzel olması ile bahçe ve çayır alanlardan yararlanma ve açık havada piknik yapma  şansını da elde ettiler.