İkizler burcu çocuğu 21 Mayıs - 21 Haziran

Çocuk-Aile
25 Mayıs 2012 Cuma

İkizler deyince akla ilk gelen hareketliliktir; çünkü onun etrafında daima bir akış vardır. Bu hem fiziksel bir akıştır, hem de zihinsel… O pek çok şeyi aynı anda düşünür ve düşündüklerini de anında uygulamak ister. Hayata karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir merakı vardır. Öğrendiklerini başkalarına da aktarmak ve bilgisini göstermek ister. Onun için gizlilik diye bir kavram yoktur. “Çocuktan al haberi” İkizler çocuğu için oldukça geçerli bir söylemdir. 

Özgürlük onun için çok önemlidir. Bu sebeple emeklemesi ve hemen ardından yürümeyi öğrenmesi fazla zaman almayacaktır. Böylece istediği yere, istediği zaman size bağımlı olmadan gidebilir.

Eğer onun sessiz sakin bir şekilde oturmasını istiyorsanız önce evin etrafında on beş kere koşmasını sağlamalı, daha sonra en sevdiği kitapla birlikte televizyonda en sevdiği çizgi filmi açmalısınız. İşte o zaman minik İkizleriniz bir süreliğine yerinden kıpırdamayabilir.

Sözel konulara daha meyilli olur. Kitap okumaktan hoşlanır. Aynı zamanda şiir veya şarkı sözleri ilgisini çeker. Yabancı dile ortalamanın üstünde bir yeteneği olabilir. Çünkü öğrendiği her yabancı dil, yeni kelimeler ve yeni arkadaşlar anlamına gelir. ‘Yeni’ olan şeyler daima ilgisini çeker. Bu sebeple o tüm arkadaşları arasındaki son trendleri takip etmekte en usta çocuk olabilir. Yeni çıkan oyuncaklardan, şarkılardan ya da bilgisayar oyunlarından herkesten önce haberdar olacaktır.

İkizler çocuğu ve arkadaşlık

Hareketli ve sosyal oluşu, minik İkizlerin pek çok arkadaşı olmasını sağlar. Bunların bazıları gerçek, bazılarıysa sanal kişiler olabilir. Eğer çocuğunuz size bütün gün, bir kartalın sırtında gelen Ben Ten ile top oynadığını ve ondan yeni taktikler öğrendiğini söylüyorsa hemen paniğe kapılmayın! Şimdi niye bütün gün kendi kendine top oynadığını anlayabilirsiniz. Muhtemelen ertesi gün sizin minik İkizleriniz karşı komşunun çocuğu ile oyununa devam eder. Büyük ihtimalle tek başına olmaktan sıkılmış ve kendine sanal bir arkadaş edinmiştir.

Arkadaşlık onun için oldukça önemlidir. İkizleriniz, ailenin eğlence kaynağı olduğu kadar arkadaş çevresinde de oldukça popüler olur. Çevresi daima onunla birlikte olmak isteyen çocuklarla çevrili olur. Bilgisayar kullanmaya başladığı andan itibaren Facebook’ta faal olur. Aynı zamanda sıkı bir Twitter kullanıcısı da olabilir. 

İkizler, Terazi ve Kova ebeveynler onun bu sosyalleşme arzusunu çok iyi anlayabilir, sosyalleşebileceği ve iletişim yeteneklerini geliştirebileceği çevreler içinde olmasını destekleyebilirler. Koç, Aslan ve Yay ebeveynler İkizler çocuğunun hareket isteğini kolaylıkla anlayarak destekleyebilirler. Onu zevk alabileceği çeşitli aktivitelere katılması için cesaretlendirebilirler. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler onun güzel fikirlerini pratik hayatta kullanabileceği bir forma sokmasına yardım edebilirler. Yengeç, Akrep ve Balık ebeveynler, çocuklarının hayata daima mantık çerçevesinden bakmasını anlamakta zorlanabilirler; fakat onların manevi konularla olan bağlarını güçlendirmekte destekçi olacaklardır.

Meral Erduran Ilgaz, DFAstrolS

www.astrozenith.com