Barınyurt İstanbul Valisi Mutlu’yu ağırladı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu Barınyurt’ta Türk Musevi Cemaatinin ileri gelenlerinin de hazır bulundukları bir akşam yemeğine konuk oldu

- Toplum
16 Mayıs 2012 Çarşamba

 Barınyurt’un bünyesinde faaliyet gösteren La Casa Catering’in mutfağında üretilen yemekleri çeşitli vesilelerle tadan ve beğendiğini, belirten Vali Mutlu, bir hayır kurumunun böyle farklı bir girişimle ihtiyaçlıya yardım elini uzattığını takdirle karşıladığını cemaat idarecilerine dile getirmişti. 14 Mayıs Pazartesi akşamı cemaat yöneticileri İstanbul Valisi Mutlu’yu Barınyurt terasında düzenlenen bir akşam yemeğine davet ettiler.

Barınyurt’a gelen Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu, kapıda Cemaat Başkanı Sami Herman tarafından karşılandı. Söz konusu ziyarette Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Sami Herman, Onursal Başkan Bensiyon Pinto,  Başkan Vekili İshak İbrahimzadeh, geçmiş dönem Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Neve Şalom Vakfı Başkanı  Daryo Katalan, Türk Yahudi Cemaati Basın Sözcüsü Deniz Saporta, Avi Alkaş ve Matan Baseter ve Barınyurt Başkanı Selim Nahmias eşleriyle birlikte hazır bulundular.

Kurum pansiyonerleriyle tek tek ilgilenen Vali,  gördüğü yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra kurumun teras katına çıkan Mutlu çiftine Sefarad mutfağının özel tatları ikram edildi.  Yemek sırasında yapılan sohbette yemekler hakkında bilgi aktarımında bulunuldu.

Düzeltme: Geçtiğimiz hafta verdiğimiz, Neve Şalom Vakfı’na ait Cemaat Han’ın satışı ile ilgili haberde yanlış fotoğraf kullanılmıştır. Düzeltir, özür dileriz.