İYD Anneler Gününü müzik ile kutladı

- Toplum
16 Mayıs 2012 Çarşamba

İhtiyarlara Yardım Derneği 9 Mayıs’ta Anneler Günü için müzikli bir gün düzenledi. Gönüllü hanımların hazırladığı güne tüm Barınyurt pansiyonerleri de davet edildi. Barınyurtlular Hanımlar Kolu Başkanları Lizet Kalma ile derneğin Obje proje sorumlusu  Işık Namer ile katıldılar.

Kutlama, Derneğin Hanımlara Kolu Başkanı Beki Muaraf’ın açılış konuşması ile başladı. Muaraf “Bu çatı altında barınan sevgili pansiyonerlerimizin Anneler Gününü kutlamak üzere bir eğlence düzenledik. Değerli pansiyonerlerimiz ve sevgili Barınyurtlularla beraber keyifli vakit geçireceğimizi umar, tüm anneleri kutlarım” dedi.

Daha sonra günün sunuculuğunu üstlenen Ester Büyükabolafya sahne aldı. İlk olarak gönüllü hanımlardan oluşan fasıl gurubunu sahneye davet etti. Margorit Baruh, Beti Berker, Deniz Toledo, Malka Alazraki, Meri Sümer, İda Fins, Ester Zakuto’dan oluşan fasıl heyeti Türk Sanat müziğinin eskimeyen şarkılarını seslendirdiler. Koroya gönüllü beylerden İzak Çiton tef ile Robert Elmas ise ud ile eşlik etti. Fasıl, Üsküdar'a Gider İken şarkısını seslendirirken Robert Elmas kâtibi, Cina Levi de güzel sevgiliyi canlandırdı. Fasıldan sonra sırasıyla Vivet Paçacı İbrahim Tatlıses’i ve Candan Erçetin’i, Rozi Büyükbahar Işın Karaca’yı, Şeli Elmas Burcu Güneş’i ve 7 Kocalı Hürmüz’ü, Luis Çiton Edith Piaf’ı canlandırdılar. Ayrıca Albert Alper D.Aziz gitarı ile güne konuk olarak katıldı. Kendisine güzel sesi ile kızı Treysi D.Aziz eşlik etti. Söyledikleri Türk Sefarad Müziğinin unutulmaz şarkılarında pansiyonerler ve misafirler neşeli saatler yaşadılar. Birlikte yenen tatlılardan sonra tüm hanımlara anneler günü hediyeleri verildi. Barınyurt Hanımlar Kolu Başkanı Lizet Kalma beraberlerinde getirdikleri hediyeleri derneğin pansiyoner annelerine kendi elleri ile dağıttı. Günün sonunda Ester Büyükabolafya yaptığı kapanış konuşmasında duygularını şöyle ifade etti: “Bu gece Lag Baomer gecesi. Omer döneminin ilk otuz üç gününü matem dönemi olarak geçirdik. Bu gece matem bitiyor. Tüm güzellikler bu geceden sonra başlıyor. Bu özel geceyi bayram coşkusu ile karşılıyoruz. Bizler de diyoruz ki; hayatımız bayram olsun.”

Günün sonunda tüm sahne alanlar hep birlikte ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını seslendirdiler.