TURUNCU ENERJİ: Şulam’ın son kitabı ‘99’ okuyucuyla buluştu

Gazetemiz yazarlarından Miryam Şulam’ın son kitabı ‘99’un lansman gecesi, 22 Mart Perşembe akşamı gerçekleşti. Bu özel gecesinde Miryam’ı yalnız bırakmayan dostları onunla aynı heyecanı paylaştılar

- Toplum
4 Nisan 2012 Çarşamba

Yepyeni, taptaze bir kitabın doğumuna şahit oldum perşembe akşamı, Miryam Şulam’ın ikinci kitabı ‘99’un tanıtım gecesinde. Sanat, sevgi ve enerji dolu bir gece... Miryam’dan yayılan sevgi ışığı ve yaşam enerjisi… Miryam’ın duvarlarda sergilenen yağlı boya tablolarının arasında, ortamı sarıp sarmalayan, yüreklere, ruhlara işleyen bir enerji. Sadece turuncu kapağı değil, kitabın kendi de enerji dolu. Şiir deyip geçmemek gerek! Bir yaşam kitabı ‘99’... Öyle bir kerede okunacak değil, başucunda tutulacak bir kitap! Her sabah başlarken güne, bir doz alınacak! Bir doz enerji, bir doz sevgi, bir doz insanlık; hepsi ‘BİR’ arada! Günü daha enerjik, günü daha sıcak, daha sevgi dolu yaşamak için!  Her akşam, yatmadan evvel bir doz daha alınacak. Gün içinde ne yaşanmışsa yaşansın, uykumuzda ruhlarımıza iyice işlesin ve sevgiye taşısın bizleri, ertesi güne hazırlasın diye enerjimizi;  dönüştürsün diye ruhlarımızı. Hep daha fazla verip, daha fazla alabilmek için yaşamdan!

Yeni bir doğumdur her kitap… Bebeğin rahme düştüğü andan itibaren başlayan heyecanlı bekleyiş süreci gibi, kitap fikrinin yüreğe düştüğü andan itibaren başlar kitabın heyecanlı serüveni. Yazar, yüreğinden akanları düşürür kâğıda,  ruhunda beslediklerini, aklının süzgecinden geçirip olgunlaştırdığı bilgeliğini. Yazar; yazdıkça büyür, birikir içinde paylaşılacaklar. Günler, aylar geçer… Birikir ve bir gün, tamam der yazar. Tamam, artık hazırım doğuma. Arkasından,  yayınevi, baskı çalışmaları ve bekleme süreci… Çoğunlukla yalnızdır yazar bekleme sürecinde. Fakat Miryam Şulam,  o müthiş enerjisiyle ve insan sevgisiyle Facebook’ta oluşan hayran kitlesiyle birlikte yaşadı bu süreci,  ailesi ve dostlarıyla olduğu kadar.  Bekledi, bekledik... Heyecan doruğa ulaştı ve sonra 22 Mart gecesi ‘99’un heyecanlı doğum yolculuğu tamamlandı. Mucize gerçekleşti!  Miryam’ın sevgisi ve enerjisi ışık ışık yayıldı her tarafa. Bir kuş misali uçtu, yüreklere kondu Miryam, şiirleri aracılığıyla ruhlarımıza değdi. Daha önce internette tanışan sanallar gerçek oldu. Aslında sanallar zaten gerçektiler. Sevgileri vardı, sözleri vardı paylaşımlarında... Ama sesleri yoktu.  Kitabın tanıtım gecesinde sesleriyle de bütünleştiler. Ve hep birlikte, Turuncu’nun enerjisiyle ‘BİR’ oldular... Gelebilenler ilk elden deneyimledi Turuncu geceyi. Gelemeyenler ruhları, yürekleri ile oradaydılar. Aynı dili, aynı sevgi dilini konuşan sevgi insanları bir araya toplanıp 99 enerjisiyle sarılara, ‘BİR’e taşındılar.

Miryam’ın konuşmasında da dediği gibi “Elimde tuttuğum bu kitap bir mucize… Çünkü ’99’ yaşamın ta kendisi.  Ben yaşarken, her an, şiir alıp veriyorum… Nefes gibi…”

“Yaşamın içinde sınavlardan geçiyoruz. Bazen acıtıyor, bazen mutlandırıyor…” 

‘99’da hepsi var ve daha fazlası… Okunması, okunup hazmedilmesi, tekrar tekrar ele alıp yaşama katılması gerek…

Dalia Maya