Dip not: Nefis omlet için

Ester YANNİER Sağlık
4 Nisan 2012 Çarşamba

Peynir rendelemek zor değil!

 Kimi zaman yemeklere lezzet katması amacıyla kullandığımız çeşitli peynirleri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin.  

Nefis omlet

Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa  koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı  tavaya alın ve ocağın altını kısın.

Çağla badem sever misiniz?

Bugünlerde manav tezgâhlarında, hatta seyyar satıcı arabalarında görmeye başladığımız badem çağlası, sinirleri güçlendirir, göğüs hastalıklarını ve zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek, idrar yolları ve üriner sistemdeki iltihapları iyileştirir, kolestrolü düşürür, kalp krizi riskini yüzde 50 azaltır. Omega 3 yağı içerdiğinden kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür. E vitamini bakımından zengin olduğu için antioksidan özelliği vardır ve yaşlanmayı geciktirir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.  Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.