Fenerbahçe dördüncülükte kaldı!

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali'nde Rus ekibi UMMC Ekaterinburg ile karşılaşan Fenerbahçe; oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi kaybetti, Avrupa dördüncülüğü ile yetindi…

- Spor
4 Nisan 2012 Çarşamba

Büyük çekişmeye sahne olan son periyot karşılıklı basketlerle geçerken, son iki dakikaya 67-67'lik eşitlikle girildi. Ancak bu dakikadan itibaren oyun ritmini kaybeden Fenerbahçe, üst üste Parker ve Nolan'ın basketleriyle altı sayı birden yiyerek bitime 20 saniye kala 73-67 geriye düştü. Rus ekibi, kalan sürede Fenerbahçe'ye şans tanımadı ve bu önemli mücadeleyi 75-68 kazanan taraf oldu.

İstanbul'da gerçekleştirilen Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final'inde Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımına 75-68 yenilerek, organizasyonu dördüncü olarak tamamlayan Fenerbahçe'de başantrenör George Dikeoulakos, tecrübeli olan tarafın kazandığını söyledi.

Dikeoulakos, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Galatasaray Medical Park maçında sakatlanan skorer oyuncuları Penny Taylor'ın yokluğunun kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirterek, şunları kaydetti: 
''Bu maçta Taylor'ın eksikliğini hissettik. Onsuz oynamaya alışamadık. Ayrıca Matovic'in de erken faul problemine girmesiyle skorer oyuncularımızdan yoksun kaldık. Rakibin oyununu bozmaya çalıştık, ama tecrübeleriyle bunun üstesinden geldiler. Daha tecrübeli olan taraf kazandı. Rakibin maç sonundaki sevinci, bizi çok iyi bir takım olarak gördüklerini ve saygı duyduklarını gösteriyor. Oyuncularımla gurur duyuyorum.'' 
Fenerbahçeli oyuncu Elina Babkina ise Penny Taylor'ın sakatlığının kendileri kötü etkilediğini ifade etti.