İşte süper kuralar!

Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Avrupa kupalarına katılacak takımları belirleyecek Süper Final’in kura çekimi yapıldı... İşte altı haftanın fikstürü...

- Spor
11 Nisan 2012 Çarşamba

Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda, ligi ilk dört sırada bitiren Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş yer alırken, Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nda ise, ligi beş ile sekizinci sıra arasında tamamlayan Sivasspor, Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Bursaspor yer aldı.

Spor Toto Süper Lig’de Süper Final Şampiyonluk Grubu heyecanı, 14-15 Nisan tarihlerinde başlayacak. Çekilen fikstüre göre, Şampiyonluk Grubu’nun ilk haftasında Fenerbahçe-Trabzonspor, Beşiktaş-Galatasaray maçları yapılacak. Maçlar çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Takımlar Süper Final’e puanlarının yarısıyla başlayacak. Bu puanların buçuklu olması halinde, buçuk, tam sayıya yükseltilecek. Ancak, Süper Final sonunda aynı puana sahip iki ya da üç takım olması halinde, buçuk puanı tamamlanmış takım, sıralamada altta kalacak. Spor Toto Süper Lig’de, oynanan karşılaşmalarda atılan goller ve averajlar Süper Final’e yansımayacak.

Bu arada, UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak üçüncü takımı belirleyecek ve Süper Final Şampiyonluk Grubu 4’üncüsüyle, Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nun birincisi arasındaki karşılaşma ise 20 Mayıs 2012 Pazar günü oynanacak.

SÜPER FİNAL ŞAMPİYONLUK GRUBU

Kura çekiminde Avrupa Grubu sonrasında Süper Final Şampiyonluk Grubu kura çekimi yapıldı.

İlk hafta:

Fenerbahçe – Trabzonspor, Beşiktaş - Galatasaray

İkinci hafta: 

Galatasaray – Fenerbahçe, Trabzonspor - Beşiktaş

Üçüncü hafta:

Trabzonspor – Galatasaray, Fenerbahçe - Beşiktaş

Dördüncü hafta:

Galatasaray – Trabzonspor, Beşiktaş - Fenerbahçe

Beşinci hafta:

Trabzonspor – Fenerbahçe, Galatasaray - Beşiktaş

Altıncı hafta:

Fenerbahçe – Galatasaray, Beşiktaş - Trabzonspor