Golden Age faaliyetleri

- Toplum
25 Nisan 2012 Çarşamba

Keyifli bir Pesah kutlaması

Golden Age Komisyonu Pesah Bayramını dostlarıyla Neve Şalom Kültür Merkezi’nde kutladı. Bir bağışseverin katkılarıyla gerçekleşen güne Şişli, Kurtuluş ve Caddebostan’dan servislerle gelen katılımcılar, öncelikle Golden Age dostlarından Yusuf Blog’un yaptığı resimlerin sergilendiği alanı gezdiler. Blog, 2 yıl önce katıldığı bir faaliyette Golden Age Hanımlarından Tuna Mizrahi’nin dağıttığı kalem kâğıtlarla içlerinden geldiği gibi resim yapmalarını istediğinde yeteneğini fark ettiğini ve o günden beri duyduğu heyecanla yaptığı resimleri biriktirdiğini, bu hobisini Golden Age’e borçlu olduğunu belirtti.

Bu anlamlı bayramda kapılarını Golden Age Komisyonu’na açan Neve Şalom Sinagogu Vakfı Başkanı Daryo Katalan’ın eşi Sara Katalan’ın da konuk olduğu günde herkes yerini aldıktan sonra, Barınyurt La Casa Catering’in hazırladığı Pesah ikramları yendi. Ardından Başkan Lida Sarfati, Pesah ile ilgili sunumunu yapmak üzere Rav Naftali Haleva’yı davet etti. Rav Haleva öncelikle barkovizyondan kısa bir film izletti ve bazı Pesah sembollerinin ve Agada kitabında okunanların nedenlerini ve anlamlarını anlattı, soruları cevapladı. Sunumunun bitiminde, Sarfati kendisine teşekkür ederek, sahneye genç solist Nilüfer’i çağırdı. Fransızca, İngilizce ve Türkçe şarkılarla güne neşe katan Nilüfer’e Golden Age dostları da katıldı.

Ortaköy’de etkinlik

Ortaköy Etz-Ahayim Sinagogu bir etkinlik için Golden Age’lilere kapısını açtı. Şişli, Kurtuluş ve Caddebostan’dan kalkan servislerle Ortaköy Sinagogu’na gelen Golden Age dostları önce camekânlı salonda sunulan ikramları sohbet eşliğinde yediler. Sinagog içinde devam eden etkinlikte günün ilk konukları Dr Eliya Benbiçaço ve eşi Dr Meral Benbiçaço barkovizyon eşliğinde sundukları Uzakdoğu sporu Tai Chi hakkında bilgi aktardılar. Uzakdoğu ve Amerika’da birçok hastalığa, vücut ağrılarına, strese, unutkanlığa iyi geldiği bilim adamları tarafından kabul edilen ve gayet basit hareketlerden oluşan Tai Chi’nin ülkemizde de yayılmaya başladığını belirttiler ve birkaç başlangıç hareketi gösterdiler. Katılımcıların ilgisini çeken sunumun ardından Feride Petilon bir konuşma yaptı. Petilon, geleneklerimizi ve kayınvalidesiyle anılarını, paylaştıklarını, ondan öğrendiklerini esprili bir üslupla anlattı. Ardından Sara ve Davit Yanarocak çifti birbirinden güzel şarkılarla hoşça vakit geçirttiler. Gerek Feride Petilon’un anlatımı, gerekse de Yanarocak çiftinin şarkıları Golden Age dostlarını hem mutlu etti, hem de duygulandırdı. Günün sonunda Golden Age Başkanı Lida Sarfati, tüm konuklara teşekkür ederek Golden Age dostlarının el emeği hatıraları sundu.