YAY BURCU ÇOCUĞU: 23 Kasım– 22 Aralık

Çocuk-Aile
28 Kasım 2012 Çarşamba

Daima çocuk kalabilen bir burç varsa o da Yay Burcudur. O hiç büyümeyen ama her zaman gelişmek isteyen yapıda birisidir. Meraklı, gelişmeyi ve keşfetmeyi seven yapısı onun insan ilişkilerinde başarılı olmasını sağlar. Kısacası minik Yay’ınız sosyal, popüler ve arkadaş canlısı olacaktır. Bazen pot kırabilir ama aşırı iyi niyetli oluşu sebebiyle bunu tamamen bilinçsizce yapacaktır. O doğruyu dümdüz olduğu gibi söyler. Bu sebeple hayatı boyunca hatırlaması gereken söz: “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” olacaktır.

Merak ve araştırma isteği daha erken yaşlarda başlar. Anaokulu çağları, yani öğrenmeye ve başka çocuklarla iletişime geçebildiği ortamı bulduğu yaşlar minik Yay için son derece heyecan verici zamanlardır. Çünkü O daima dışarıdaki dünyayı merak eder. Gözleri odaklanmaya başlayıp dünyayı net görebildiği andan itibaren fark ettiği her şey onda büyük bir merak ve heyecan uyandırır. Onu bir pusete koyup mekan mekan gezdirebilirsiniz. Dışarıdayken mutlu mesut gülücükler dağıtacaktır, fakat eve girdiğinde kıyametleri koparabilir.

Minik Yay’ın mottosu: Eğlenmek, eğlenmek ve eğlenmek…

Tabii eğlence kadar onun diğer bir önemli karakter özelliği ise dürüstlüktür. O çok zor yalan söyler. Hatta belki hayatının hiç bir evresinde doğru düzgün yalan söyleyemeyecektir. Belki karşısındakini üzmemek ve neşeli ortamı bozmamak için bazı durumlarda beyaz yalanlara başvurabilir ama O çoğu zaman doğruyu size dosdoğru söyler. Hatta bunu istemediğiniz zamanlarda bile!

O erken yaşlardan itibaren, doğa, tabiat, evren, var oluş, maneviyat, ruhsallık, felsefe ve hatta psikolojiye bile ilgi duyacaktır. Ruhaniyete karşı derin merakı onu akranlarından ayırabilir. Yakınınızda bebek yogası ya da çocuklar için meditasyon sınıfları varsa, hafta sonu minik Yay’ınızı gezdirmek için nereye götüreceğinizi düşünmenize gerek kalmayacaktır.

Koç, Aslan, Yay ebeveynler onun hevesli, meraklı ve ateşli doğasını kolaylıkla anlayabilirler. İkizler, Terazi, Kova ebeveynler ona istediği sosyal imkanları kolaylıkla sunarak gelişimine katkı sağlarlar. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler onun aşırı hareketli yapısına kolay ayak uyduramasalar da, pratik ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilir ve istediği fiziksel desteği verebilirler. Yengeç, Akrep, Balık ebeveynler ise, minik Yay’ın doğuştan filozof yapısını duygusal derinlikleriyle besleyerek hayatlarını zenginleştirebilirler. 

Meral Erduran Ilgaz D.F.Astrol.S.

www.astrozenith.com