TÜRKİYE-İSRAİL, GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan 21 Kasım’da yaptığı açıklamada, İsrail ile siyasi bir diyalog olmadığını, ancak istihbarat örgütleri ve başkonsoloslar aracılığıyla temasların sürdüğünü belirtti

Dünya
28 Kasım 2012 Çarşamba

  Erdoğan’ın demeci, Kahire’de MIT müsteşarı Hakan Fidan ve Mossad Başkanı Tamir Pardo arasındaki görüşmeye atıfta bulunduğu şeklinde yorumlandı. Erdoğan Gazze’deki olaylar için Kahire’de temaslarda bulunduktan sonra Fidan’ı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’i görüşmelere devam etmesi için orada bırakmıştı.

FERİDUN SİNİRLİOĞLU YOSEF CHIECHANOVER CENEVRE GÖRÜŞMESİ

 İsrail ve Türkiye ilişkilerindeki krizi çözmek üzere görüşmelere yeniden başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun temsilcisi Yosef Chiechanover Cenevre’de Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki diplomatik krizin aşılması için atılabilecek adımların ele alındığı ileri sürüldü.

 

TÜRK YAHUDİLERİ DEVREYE GİREBİLİR

 Başbakan Tayyip Erdoğan Gazze ile ilgili konuşmasında Türkiye’de 20-30 bin Musevi vatandaş bulunduğunu anımsatarak, “Bunlar da bu mekanizmalar içerisinde devreye girebilecek kişilerdir. Onların da orayla irtibatları vardır ve kurmaları da gerekir. Çünkü bizim şu anda bulunduğumuz pozisyonu onlar da çok iyi bilmektedirler,” dedi. Türk Musevi Cemaati konuyla ilgili olarak basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şöyle denildi: “Biz, Türk Musevileri, her Türk vatandaşı gibi bölgemizde ve dünyada savaşların, ölümlerin ve acıların bir an önce dinmesini ve tekrarlanmamasını arzu etmekteyiz. Bugün de Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi devletimizin bizlere vereceği görevleri yerine getirmek için her zamanki gibi elimizden geleni en olumlu şekilde yapacağımızı belirtiriz.”