Ortak değerlerle köprüler kurmalı

TBMM ile Avrupa Birliği’nin birlikte gerçekleştirdiği Hoşgörü Sempozyumu Avusturya’nın başkenti Viyana’da 26-27 Kasım günleri gerçekleşti

Toplum
28 Kasım 2012 Çarşamba

Aralarında İslam İşbirligi Örgütü Başkanı Prof. Ekmeleddin İhsanoglu, AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, AKP milletvekili Nursuna Memecan, Prof. Nabi Avcı, Fransız Senatorü Nathalie Meriem Goulet, Avusturya Yeşiller Partisi milletvekili Türk asıllı Alev Korun ve yazarımız Denis Ojalvo ve Avrupa Birliği Parlementosu üyeleri olmak üzere 80 katılımcı sempozyuma katıldılar. Katılımcılar karşılıklı toleransın ve anlayışın tesis edilebilmesi, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ortak değerlerlerle köprü kurabilmek için gerekli stratejileri tartıştılar. Medyanın kültürler arası diyaloglardaki önemini de irdelediler.

Avrupa Yahudi Parlamentosu Kültürler arası Diyalog Komitesi Koordinatörü olarak bir konuşma yapan Ojalvo, İspanya engizisyonundan kaçan Yahudilerin Osmanlı’da refah içinde yaşadıklarını belirtti. Atatürk reformlarından, Yunus Emre’nin hümanist anlayışından da bahsetti. 

Ojalvo, Türkiye’nin bu anlamda Avrupa’nın kültür dokusuna entegre olması ve bu yolda engellere rağmen azimle ilerlemesi gerektiğini açıkladı.