İran’da Yahudi bir kadın katledildi

The Times of Israel sitesinin haberine göre İran’da Yahudi bir kadın arazi anlaşmazlığı yüzünden bıçaklanarak öldürüldü.

Dünya
29 Kasım 2012 Perşembe

Diğer aile fertlerinin güvenliği sebebi ile, cinayete kurban giden kadının sadece adı ve soyadının baş harfi basına yansıdı.

The Times Of Israel Gazetesi’nin İran Yahudiliği konusunda uzman muhabiri Menashe Amir’in kurbanın ailesinden aldığı bilgiye göre, Tuba N. Adlı Yahudi kadının arazisi yandaki Cami tarafından kullanılıyordu. Tuba, Caminin bahçesinin kendi arazisi üzerine taşması konusunu mahkemeye götürünce ailesi ve kendisi için ölüm tehditleri almaya başladı.

29 Kasım Pazartesi günü İsfahan’da meydana gelen olayda, 57 yaşındaki kadının evine giren bir grup  saldırgan, kadının iki kızının gözleri önünde  Tuba’yı bıçakla delik deşik ettikten sonra kafasını ve kollarının keserek vücudundan ayırdılar.

Gazete Muhabiri Amir’in öğrendiğine göre, Cami bahçesi ile kurbanın ailesinin arazisi arasındaki sınır problemi yüzünden Tuba’ya mahalleli yıllardır baskı yapıyordu.

Olayın basına yansıması, feci olaya görgü şahidi olmuş kızlardan birinin ABD’deki akrabalarını arayarak olanları anlatması sayesinde oldu.

Kurbanın kızları İranlı yetkililerin olayı örtbas etmek için annelerinin parçalanmış naşını kendilerine vermeyi ret ettiklerini de iddia etti.

Times Of Israel haberi daha teyit edemediğini belirtti.

İran devlet istatistiklerine göre ülkede 8,756 Yahudi yaşıyor.