ÜNİVERSİTEYE giriş sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden soru sorulması kararı sonrasında, “Azınlık okullarında okuyan öğrenciler ne yapacak?” sorusu MEB, YÖK ve ÖSYM’yi harekete geçirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, “Müfredata uygun alternatif sorular sorulacak” açıklamasının ardından üç kurumun yetkilileri, üniversite sınavında din dersi sorularından kaynaklanan sorunun çözümü için üç alternatif üzerinde çalışma kararı aldı.
Felsefe Grubu adı altında sorulan soruların sayısı artırılıp, din sorularını çözmeyen adaylar bu soruları yanıtlayabilecek.
Öğrencilere genel din tarihi ve din kültürü soruları sorulacak, hangi mezhep veya dine mensup olursa olsun soruları yanıtlayabilecek.
YGS ve LYS-4’te sadece azınlık öğrencileri için din sorularının sayısı kadar alternatif sorular hazırlanabilecek.
YÖK yetkilileri konuyla ilgili şöyle dediler: “ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almayan öğrencilerin mağdur olmaması için gerekli düzenlemeyi yapacağız. Azınlık okullarındaki öğrenciler, bu dersi almıyorlar, kendi dini inanışlarına göre din dersi alıyorlar. Ancak anayasada da belirtildiği gibi diğer okullarda okuyanlar, bu dersi zaten zorunlu olarak alıyorlar. O yüzden de bu öğrenciler, YGS ve LYS-4’teki soruları çözmek zorundalar.”