‘Bayan İsrail’ Obama ile görüşecek

“10 yıl evvel Etiyopya’da çıplak ayakla dolaşan bir kızdım, bir gün ABD Başkanı ile görüşeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.”

Kültür
15 Mart 2013 Cuma

Yukarıdaki sözler Etiyopya asıllı 2013 İsrail Güzellik Kraliçesi Yityish Aynaw’a ait.

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail ziyareti öncesi danışmanlarının kendisine anlattığı Aynaw’ın hayat hikayesinden öylesine etkilendi ki onu İsrail ziyaretinde katılacağı resmi yemeğe konuk olarak davet etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından Cumhurbaşkanlığı resmi ikametgahında verilecek yemeğe 120 seçkin konuk katılacak.

10 yıl evvel Etiyopya’nın sokaklarında çıplak ayak ile gezen İsrail Güzellik kraliçesine eşlik edecek diğer konuklardan bazıları şunlar: İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail Ordusu Genel Kurmay Başkanı  Benny Gantz  ve İsrail Meclisi (Knesset) Başkanı Reuven Rivlin.

Aynaw, Etiyopya’da küçük bir kasaba olan Gondar’da doğdu. Aynaw  daha iki yaşında iken babası iç savaş sırasında  öldürülünce annesi, onu ve ondan bir yaş büyük ağabeyini yalnız yetiştirmek zorunda kaldı.

12 yaşına geldiğinde annesi de ölünce, küçük kız ve erkek kardeşi teyzesinin yanına yerleşir, daha sonra da İsrail’e göç ederek kardeşi ile birlikte  Netanya’da yaşayan büyük babalarının  yanında yaşamaya başlarlar.

İsrail güzeli, ABD Başkan ile görüşmesi  hakkında ne düşündüğünü soran bir gazeteciye şöyle cevap verdi:

“Barack Obama, ABD’nin ilk Afrika asıllı başkanı, o benim lisede örnek aldığım bir kişi oldu, buradan çıkan gerçek tüm insanlığın; ırk, dil ve din gözetmeden zirveye çıkabileceğidir.”