Filistinliler müze açıyor

Batı Şeria’da açılacak ‘Filistin Müzesi’, Osmanlı İmparatorluğu’ndan İngiliz Mandasına, ardından gelen Arap-İsrail savaşına ve nihayet gelecekteki bağımsız devletlerine, Filistin’de yaşayan halkın nesillerdir yaşadıklarını tarihi kanıtları ile gözler önüne serecek.

Dünya
15 Nisan 2013 Pazartesi

İnşaatı geçtiğimiz günlerde başlayan Batı Şeria’nin en büyük müzesinde; Ortadoğu topraklarında yaşayan Filistinlilerin dışında dünyanın dört bir yanına gitmek zorunda kalan, gurbette sıfırdan bir hayat kuran  Filistinlilerin de  hikayelerine de yer verilecek. 

Müze, 200 yıllık Filistin tarihinin hikayesini  giriş kapısından çıkış kapısına kadar uzanan çeşitli galeriler, video gösterimleri, ses kayıtlarından ve yazılı belgelerden oluşan sergiler yolu ile ziyaretçilerine anlatacak. 

Müze Direktörü Jack Persekian basına yaptığı açıklamada, tüm Filistinlilere seslenerek açılacak müzenin kendi hikayelerini duyurmak için bir fırsat olduğunu belirterek, elinde belge ve gerçek bir hikaye olan her Filistinli’nin başvurusunu değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi.