Filistin tiyatrosunun kapatılmasını İsrailli sanatçılar protesto etti

İsrailli bir grup kukla oynatıcısı Doğu Kudüs’te bulunan Hakawati adlı Filistin tiyatrosunun güvenlik sebebi ile İsrail polisi tarafından kapatılmasını protesto etti.

Sanat
1 Temmuz 2013 Pazartesi

Elmo ismi ile İsrail’de meşhur olan ve ABD’deki  Susam Sokağı’nın bir  benzeri olan şovun yaratıcıları Ariel Doron  (Kukla Elmo’nun sesi ve oynatıcısı)  ve kukla  Elmo’nun Arap arkadaşının yaratıcısı olan Yusuf Sweid, Facebook aracılığı ile İsrailli yetkililere seslenerek Hakawati tiyatrosunda düzenlenecek kukla festivaline izin verilmesini istedi.

İki İsrailli sanatçının tiyatronun açılmasına destek olmak için Facebook’ta başlattığı kampanyaya onlarca İsrailli sanatçı da destek verdi.

İsrail güvenlik güçlerine hitaben paylaşımların yapıldığı Facebook mesajlarında kuklaların İsrail’in güvenliğine bir tehdit oluşturmadığı  belirtildi. 

İsrailli sanatçı Doron, kız erkek her küçük çocuğun kukla tiyatrosuna gitmeye hakkı olduğunu belirterek Arapların yoğun olarak yaşadığı bir bölgede olan tiyatronun kapatılmasını mantık dışı bir hareket olarak yorumladı.