Facebook tarafından 1 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir fiyata satın alındıktan sonra rehavete düşeceği sanılırken, önce Android uygulaması, sonrasında ortaya çıkardığı ilavelerle Instagram büyümesini azaltmadı, aksine arttırdı.
Geçtiğimiz ayın başında devreye aldığı video özelliği ile zaten oldukça sadık olan kullanıcı kitlesini daha da kendisine bağlamayı başardı.
Geçen yazın popüler resimleri olan deniz kenarındaki ayak resimleri, bu sene bacak resimlerine terfi etti, aklınızda bulunsun…
Özellikle tatil zamanı telefonu her elimize aldığımızda, geride bıraktığımız hızlı hayatta ne olup bitiyor diye merak ettiğimiz anda, her türlü teknolojik bilgiye sahip kişinin adresi Twitter oluyor. Mobil uygulamaları çok kullanışlı olan Twitter sayesinde, takip ettiğiniz spor, ekonomi, siyaset veya magazin, ne olursa olsun her an güncel ve taze bilgiye ulaşmak mümkün.
Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, popüler twitter kullanıcılarının takip ettikleri kullanıcılar ile başlayın, yavaş yavaş konu başlıkları (hashtag) kullanımına geçin, hoşunuza giden tweetleri önce ‘Sık Kullanılan’ (Favorite) listenize alın, utangaçlığınızı attığınız zaman da önce hoşunuza giden ve aynı fikirde olduğunuz tweet’leri re-tweet edin, yorumlarınızı ekleyin.
Twitter dünyasına hoş geldiniz.
iCLOUD – DROPBOX – GOOGLE +
Yaz aylarında vapura, motora binerken, havuza girerken cebinizde unuttuğunuz cep telefonunuzla birlikte bütün bilgilerinizin, çektiğiniz video ve fotoğrafların yok olması işten bile değil. Eminim hepimiz zaman zaman Facebook haberlerimiz arasında “Telefonumu kaybettim, numaralarım kayboldu, lütfen bana ulaşın” gibi mesajlarla karşılaşmışızdır. İstatistik yapılsa bunların yaz aylarında yaygınlaştığı ve suya düşürme sonucu oluştuğu ile ilgili bir sonuç çıkması şaşırtıcı olmaz.
Tüm bilgilerinizi kaybetmeniz durumunda, telefonun masrafı bir yana tüm bilgileri geri getirmek, daha da önemlisi hatıralarınızı geri getirmenizin yolu olarak başlıkta yer alan üç uygulamadan bir tanesini kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Eğer iPhone kullanıyorsanız, iCloud’u şu ana kadar aktif hale getirmediyseniz, hemen şu anda yazıyı okumayı bırakıp telefonunuzun ayarlarından ilgili güncellemeyi yapın. iCloud piyasaya çıktığı günden beri üç kez telefon değiştirdim, aynı zaman zarfında eski telefonlarımı da ailemin fertlerine verdim. Her durumda sistem ayarları ve dokümanları geri getirmek için iCloud Back-up özelliğini kullandım, her durumda başarılı tamamlanan süreç maksimum iki saat sürdü.
iCloud’un pratik olmayan bir yanı, yanlışlıkla sildiğiniz bir videoyu ve resmi geri getirme özelliğinin henüz bulunmaması. Ayrıca iCloud sadece iPhone uyumlu bir uygulama olduğu için, Android kullanıcılarına da bu aşamada yardımcı olacak bir tavsiyede bulunmak gerekiyor. Dropbox ve Google+ uygulamaları ile fotoğrafları çeker çekmez arka planda yükleme işlemi başlıyor ve anında kullanıma hazır hale geliyor.
Tüm bu uygulamaların sağlıklı çalışması için akşamları telefonunuzu veya tabletinizi Wi-Fi bağlantısı olan bir ortamda elektriğe bağlı bırakmayı unutmayın.
DERGİ – GAZETE – eKİTAP UYGULAMALARI
Deniz, havuz kenarında şezlongda uzanırken rüzgârın keyfinizi kaçıracağı önemli bir konu da gazete ve dergilerin uçuşması olacaktır herhalde. Bunu da bertaraf etmenin güzel bir yolu, tabletlerdeki dergi ve gazete uygulamaları kullanmak olacaktır. Benim kullandığım bu konudaki uygulamalar Zinio, DergiBurada, Amazon Kindle, Apple iBooks ve Newsstand. Tatilde ilginç konular okumayı seviyorsanız Popular Science ve Wired dergilerini şiddetle tavsiye ederim.
SU GEÇİRMEZ KILIFLAR
Kullandığınız elektronik cihazları fiziki olarak koruma, yaz aylarının olmazsa olmazı. Bu konuda oldukça başarılı bulduğum markaların başında Lifeproof geliyor. Türkiye’de satışı gittigidiyor.com, sahibinden.com gibi siteler üzerinden yapılan kılıflar ile her türlü darbe, su sıçraması ve çiziğe karşı koyabilir ve yaz keyfinizi kesintisiz yaşayabilirsiniz.