İstanbul’da pek de sık rastlanmayan fondü ve raklet aslında uzun ve keyifli sohbet ortamları yaratmak, sıkıcı iş toplantılarını keyifli hale getirmek, özel günlerde baş başa romantik anlar yaşamak için ideal. İstanbul’daki yeme & içme kültürümüze yeni bir tarz getirmek isteyen Fondue Restaurant’ın İşletme Koordinatörü Halit Özgün ile restoranın mekânını, kimlere hitap ettiğini ve müşterilerine sunduğu olanakları konuştuk
Bu bir reklamdır
Şirketinizi tanıtır mısınız? 1973’ten bugüne ne aşamalar geçirdi?
Elektrooptik, 1973 senesinde kongreler için görsel ve işitsel teknik hizmetler sağlamak amacıyla kuruldu. Kısa süre içerisinde yan hizmet birimleri oluşturarak bir proje şirketine dönüşen Elektrooptik, halen dünya çapında kanıtlanmış başarısı ile uluslararası kongreler dünyasında faaliyetlerini sürdürmekte.
Yıllar içerisinde şirketin faaliyet alanları genişlemiş Dekoryum ile sahne düzenlemeleri ve her türlü dekoral tasarım; Done Organizasyon ile de her türlü catering, süsleme ve organizasyon hizmetleri sunmaya başlamıştır. 2010 yılında hizmete açılan Aura Suites ile şirket konaklama sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır.
Şirket, 40 yıllık tecrübesini son olarak Fondue Restaurant ile yiyecek - içecek sektöründe hayata geçirdi.
Fondü Restaurant’ı açmak nereden aklınıza geldi. Neden Fondü?
İş için yurt dışında bulunduğumuz dönemlerde bizi genellikle fondü restoranında ağırlarlar, toplantılarımızı orada yapardık. Görüşmelerde, uzun sohbetlerde daha faydalı oluyor. Hem Fondü yerken eğleniyorsunuz, hem de görüşmeler daha verimli oluyor. Türkiye de bunun eksikliğini gördük. İstanbul da sadece iki yer bulunuyor. Biz de lüks bir konseptte Fondü Restoranı açmaya karar verdik.
Restoranınız nerede bulunuyor ve kaç kişilik?
Gayrettepe’nin sakin bir köşesinde yer alan Fondue Restaurant, ağırlıklı olarak iş ve alışveriş merkezleri ve otellerin bulunduğu merkezi bir konumdadır. Restoranımızın iç mekânı 65 kişilik, dış mekân 35 kişilik. Restoranın iç dekorasyonu Derin Design tarafından tasarlandı. İç mekâna ferahlık veren vitraylar, Türkiye’nin tanınmış vitray sanatçısı İzzettin Baki tarafından yapıldı. Dekorasyonda ve yer döşemelerinde ahşap ön plana çıkarılarak sıcak ve rahat bir ortam yaratıldı.
Fondü ekipmanlarını ve malzemelerini nerden temin ediyorsunuz?
Fondü ekipmanlarını, ekibimiz İsviçre Zurich şehrine gidip buradan bağlantıya geçtiğimiz Stockli firmasından Fondü ve Racklette ekipmanlarını seçerek aldılar. Fondü peynirleri İstanbul da bağlantıya geçtiğimiz firma tarafından İsviçre den özel olarak getiriliyor.
Restoranınızda ne gibi imkânlar sağlıyorsunuz?
Özellikle iş toplantılarında görüntülü konferans sitemimiz mevcut, projeksiyon ve perde sistemi temin edebiliyoruz. Doğum günleri ve özel günler için çeşitli aktiviteler sunabiliyoruz. Ayrıca yoğun bir iş gününün ardından, kısa bir mola vermek isterseniz; zengin şarap kavımız ve peynir çeşitlerimiz ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
Fondü ve Racletten biraz bahsedebilir misiniz?
Fondü, İsviçre, Fransa ve İtalya’ya özgü eritilmiş peynirle yapılan bir yiyecektir. 1930’da İsviçre Peynir Birliği tarafından ulusal yiyecek olarak sunulmuş olmasına karşın, yiyeceğin anavatanı İsviçre, Fransa (Rhone Alpleri) ve İtalya’yı (Piemonte ve Aosta vadisi) kapsayan daha geniş bir alandır.
1950’den beri “fondue” adı, ortak bir tencerede sıcak olarak kaynatılan ve uzun çatalların batırılarak yenildiği diğer yemek türleri için de kullanılmaya başlandı. Çikolata fondüsünde eritilmiş çikolataya meyve parçaları batırılır; “fondue bourguignon”da ise yağa bir parça et batırılır.
Cheese Fondue (Peynir Fondü): Portatif bir ocağın üzerinde ortak kullanılan bir tencere içinde eritilen peynir uzun çatallara takılan ekmek yardımıyla alınarak yenir. 4 çeşit İsviçre (Emi vadisi) Grauyer, Emmanteller, Appenzeller, Tilster, peynir çeşitleri kullanarak yapılır.
Fondue Choinese: Kereviz, havuç, soğan, taze kekik, ada çayı, rosemary, taze tarhun, tane karabiber kullanarak yapılan ve kaynayan karışıma slays kesilmiş etler batırılıp 50-90 saniye bekletilerek yenir.
Fondue Bourguignon: Kızgın yağ içerisinde taze otlar ile kuşbaşı kesilmiş et parçacıkları batırılarak yenir.
Raclette: İsviçre ve Fransa’ya özgü bir peynir türü ve bu peynirler eriyen kısmını kazıyıp baby patates-havuç, mantar, slays patlıcan-kabak cips, brokoli tercihlerine göre erimiş peynirler ile birlikte masanın etrafında herkesin kendine servis yapması ile uzun süre sohbet edilerek yenilir.
Çikolata Fondü: Gerçek İsviçre çikolatası eritilip mevsim meyveleri ile sunulur.
Menümüzde ayrıca yer alan İtalyan mutfağının lezzetli yemekleri, kendi özel yapım ekmek, foccacio (İtalyan ekmeği) ekmeğimiz ve birbirinden nefis başlangıçlarımız (anti pasti) keyifli sohbetlerinize eşlik edecektir.
FONDUE RESTAURANT
GAYRETTEPE MAH.PAZAR SK. NO:24 BEŞİKTAŞ-İSTANBUL
TEL: 0212 2672867 FAX: 0212 2672868
www.fonduerestaurant-tr.com / [email protected]
@FondueTR