Batı Şeria’da terör devam ediyor

Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimi Psagot’da meydana gelen terör saldırısında dokuz yaşındaki İsrailli kız çocuğu vuruldu

Dünya
9 Ekim 2013 Çarşamba

Geçtiğimiz cumartesi akşamı Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimi Psagot’da dokuz yaşındaki Noam adlı İsrailli bir kız çocuğu vuruldu. Saldırıda yaralanan kızın babası Israel Glick, İsrail Ordu Radyosu’na verdiği röportajda, yaşadıkları üzücü olayı şu sözlerle aktardı: “Dışarı çıktığımızda, Noam’ı gördüm ve bana ‘baba burada bir Arap var’ dedi. Bunun bir güvenlik açığı ve bir kâbus olduğunu, bir ailenin başına gelebilecek en korkunç olayın başımıza geldiğini, bir teröristin evimize girmek istediğini anladım. O zaman Noam’ı evin içine çektim. Sanıyorum, terörist, Noam’ı görünce şaşırdı ve korktu. Evimize girmek yerine, Noam’ı vurdu.”

Saldırının yetkililere bildirilmesinin ardından, şüpheliyi aramak üzere İsrail ordusuna bağlı büyük bir birlik bölgeye gönderildi. Yapılan incelemelerde, Psagot’un güvenlik çitinde bir delik bulundu. Ordu yetkilileri, bu deliğin, terör saldırısı ile ilişkili bir kaçış yolu olarak kullanıldığını düşündüklerini belirttiler.

Evinin bahçesinde oynarken, vücudunun üst kısmından vurulan Noam’ın durumunun iyi olduğu bildirildi.  Psagot’un sözcüsü David Tzviel, olayla ilgili olarak, saldırganın keskin bir nişancı olmadığını, yerleşim birimine sızan bir terörist olduğunu açıkladı. Dokuz yaşındaki Noam, kurtarma ekibine kendisini vuran teröristin bahçeye, ardından da balkona girdiğini gördüğü şeklinde ifade verdi.