Suriye isyancıları savaş suçu işledi

Suriye’de Beşar Esad kuvvetlerine karşı isyancılar tarafında savaşan radikal görüşlü militanların savaş suçu işlediği rapor edildi.

Dünya 0 yorum
11 Ekim 2013 Cuma

Associated Press’in haberine göre, radikal görüşlü isyancı militanlar düşman belledikleri kişileri ev, ev dolaşıp bulduktan sonra, tüm aile yakınları ile birlikte infaz ediyorlar.

Uluslararası  bir örgüt olan Human Rights Watch ‘ın105 sayfalık konu ile ilgili raporunda, 4 Ağustos’ta deniz kıyısında bulunan Latakia kasabasında silahsız sivillere yapılan saldırıların ‘İnsanlık Suçu’ niteliğinde olduğu belirtildi.

BM, birçok kere Suriye iç savaşında savaşan  tarafları uyarmış ve özellikle Esad kuvvetlerinden ‘Savaş suçu’ niteliğine girecek eylemlerden kaçınmalarını istemişti.

BM’ye ulaşan haberlere göre, Latakia saldırısında rol alan radikal örgütler El Kaide terör örgütü ile  organik bir bağ içinde.

 

Öte yandan Human Rights Watch içinde Türkiye’nin de olduğu bir çok ülke yönetimine bir mesaj göndererek toprakları içinde isyancıları barındırmaları halinde El Kaide bağlantılı militanlara karşı dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Human Rights Watch bu kişilerin tespit edilmesi durumunda derhal tutuklanarak haklarında dava açılmasını talep ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum