Genç yaşına rağmen yüzyılımızın en önemli çellistlerinden sayılan Alisa Weilerstein ile genç kuşağın dünya çapında başarı kazanmış piyanistlerinden Inon Barnatan, 2 Aralık Pazartesi akşamı klasik müzik severleri muhteşem bir program ile karşılayacaklar.
Çello repertuvarının mihenk taşlarından kabul edilen Debussy’nin ‘Viyolonsel Sonatı’, ile Franz Schubert’in aslen keman ve piyano için bestelediği ‘Do Majör Fantazisi’nin konserde seslendirilecek uyarlaması, Weilerstein ve Barnatan tarafından gerçekleştirildi. İkili bunun dışında Şostakoviç ve Rachmaninov’dan parçalar seslendirecek. www.crrks.org
‘All For Art – All Art’ Karma Resim & Heykel Sergisi
Deyim Sanat Galerisi, 7-30 Aralık tarihleri arasında geleneksel sanatları, geleneğin çağdaş yorumlarını, klasik resmi, modern yapıtları çağdaş bir anlayışla buluşturuyor. Ulusal ve uluslararası sanatçılarla işbirliği yapan Deyim Galeri, Nişantaşı’ndaki şubesinde New York’un ünlü Eden Gallery sanatçılarının yanı sıra Bulgar Atanas Petrov, Yunanlı Xchristakos, Bengisu Bayrak, Ebru E. Düvenci, Fatih Başbuğ, Onur Gazeloğlu, Saim Dursun, Sema Çulam ve Sinem Pehlivan’a ev sahipliği yapıyor.
www.deyimsanatgalerisi.com
Zamansız Fotoğraflar
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 27 Kasım 2013 - 19 Ocak 2014 tarihleri arasında, Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı Yıldız Moran’ı (1932- 1995), retrospektif nitelikli bir sergiyle konuk ediyor: ‘Yıldız Moran, Zamansız Fotoğraflar’. Sanatseverlerle bu kapsamda ilk kez Pera Müzesi’nde buluşan sergide, sanatçının ilk defa gün ışığına çıkacak fotoğrafları da yer alıyor. Büyük bir tutkuyla başladığı fotoğraf kariyerini ünlü şair Özdemir Asaf’la evliliğinin ardından sonlandıran Moran’ın, özgün ve zamanının ötesine geçen üretimi ile tekrar keşfedilmeyi hak ediyor.
Joan Miró Tophane-i Amire’de
20. yüzyılın en ilham verici isimlerinden Joan Miró, dünyaca tanınmış Mourlot ve Maeght koleksiyonlarında yer alan 60 eseriyle 20 Kasım 2013- 19 Ocak 2014 tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergileniyor. Miró canlı renklerin, biomorfik yaratıkların, arabesklerin, kadınların, kuşların, güneşin ve yıldızların göksel bir mekâna serpiştirildiği çocuksu ve nükteli resimleriyle izleyiciye fantastik bir dünya sunuyor. Sanatçı, uzun kariyeri boyunca yalnızca yağlıboya, baskı resim ve kitap resimleri üretmekle yetinmemiş; eskiz, kolaj, seramik, heykel, sahne tasarımı, duvar resmi ve dokuma alanlarında da çalışma yapmıştır.
CRISTINA ORTIZ’İN PİYANOSUNDAN BOWEN VE BRAHMS
Piyanonun ‘Büyük Hanımefendisi’ Cristina Ortiz, özel bir programla üçüncü kez İstanbul Resitalleri’ne konuk oluyor. Sanatçı, resitalin ilk bölümünü çağdaş İngiliz besteci York Bowen’ın piyano için yazılmış tüm prelüdlerine, ikinci bölümünü ise tamamen Brahms’a ayırdı. 12 Aralık Perşembe akşamı Sakıp Sabancı Müzesi ‘the Seed’de sahneye çıkacak olan sanatçının takviminde, İstanbul’un ardından bir Amerika turnesi var. Ortiz’in bugüne kadar yayınlanmış 35 albümü bulunuyor. Konuklar, ‘Anish Kapoor İstanbul’da’ sergisini 18.00-19.30 arası aynı biletle gezebiliyorlar.