Polonyalı politikacıdan ´Heil Hitler´ istifası

Sarhoş olduğu söylenen Polonyalı politikacı, gümrük memuruna ‘Heil Hitler’ diye bağırmasının ardından aldığı tepkiler nedeniyle görevinden istifa etti

Dünya
5 Mart 2014 Çarşamba

Avrupa Parlamentosu Başkanı Yardımcısı ve Polonya Sivil Platform Partisi üst düzey yöneticilerinden Jacek Protasiewicz, Varşova-Frankfurt arası yaptığı uçak yolculuğu sonrasında sarhoş bir şekilde tartıştığı Alman gümrük memuruna  ‘Heil Hitler’ diye bağırdığı için istifa etmek zorunda kaldı.

II. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın Polonya işgali döneminden kalan düşmanlıkları bir kenara bırakıp, Almanya ile yeniden dostluk kurmaya çalışan Polonya Başbakanı Donald Tusk bu olaydan utanç duyduğunu ve yapılan davranışın kabul edilemez olduğunu söyleyerek Protasiewicz’in istifasını kabul etti.

Protasiewicz istifasının ardından uygunsuz davranışından dolayı üzdüğü herkesten özür dilediğini açıkladı.

Alman Bild Gazetesi’nin haberine göre Protasiewicz, sarhoş bir şekilde havaalanında ‘Heil Hitler’ diye bağırdıktan sonra gümrük memuruna, “Hiç Auschwitz’e gittin mi?” sorusunu sormuştu. Protasiewicz, gümrük memurunun kendisine çok kaba davranması nedeniyle bu şekilde davrandığını söyleyerek kendini savunmuştu.