Ukrayna’da Yahudi asıllı belediye başkanı vuruldu

Ukrayna’da Rusya yanlısı militanların neden olduğu şiddet olayları bitmek bilmiyor. Son olarak ülkenin en önemli şehirlerinden Kharkiv’in Belediye Başkanı Gennady Kernes sırtından silahla vurularak ağır şekilde yaralandı.

Dünya
29 Nisan 2014 Salı

İlk müdahalesi Ukrayna’da İsrail’den gelen gönüllü doktorlar tarafından yapılan Kernes, hemen ameliyata alındı.  Daha sonra uçak ile İsrail Hayfa’da  hastaneye kaldırılan Kernes’in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Kernes’e yapılan suikast girişimi , Kiev ile Moskova arasındaki politik sürtüşme başladığından beri en yüksek rütbeli Ukrayna  devlet adamına yapılan saldırı oldu. 

Ukraynalı yetkililerin bildirdiğine göre  Kernes vurulduğunda büyük bir ihtimalle ya jogging yapıyor ya da bisiklete biniyordu. Çalılıkların arasından çıkan silahlı saldırgan, Belediye Başkanı’na ateş ettikten sonra Kernes’i arabayla takip eden korumaların müdahalesine rağmen kaçmayı başardı. 

Ukrayna polisi Kernes’in geçtiğimiz pazar günü tutuklanan 13 Rusya yanlısı milisin intikamı için vurulmuş olabileceğini belirtti.