BAŞBAKAN ERDOĞAN “İsrail ile anlaşma yakın”

ABD’nin CBS kanalına özel bir röportaj veren Başbakan Erdoğan, İsrail ile tazminat konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı Amerikalı bir gazeteciye özel bir röportaj veren Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İsrail’in Mavi Marmara tazminatı konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi. İlişkilerin normalleşmesinin birkaç gün veya en fazla birkaç haftaya kadar sağlanacağını belirten Başbakan, tam mutabakatın ulaşılmasındaki tek engelin Gazze’ye Türkiye’den gidecek olan insani yardım tartışmaları olduğunun altını çizdi.

Toplum
30 Nisan 2014 Çarşamba

Amerikalı gazeteci Charlie Rose’a özel bir röportaj veren Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İsrail’in Mavi Marmara tazminatı konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi. İlişkilerin normalleşmesinin birkaç gün veya en fazla birkaç haftaya kadar sağlanacağını belirten Başbakan, tam mutabakatın ulaşılmasındaki tek engelin Gazze’ye Türkiye’den gidecek olan insani yardım tartışmaları olduğunun altını çizdi.

TBMM’de partisinin salı günkü grup toplantısında, bir gazetecinin söz konusu röportajla ilgili büyükelçilerin ne zaman atanacağını sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler nihayete ersin, ondan sonra” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yerel seçimlerden önce iki ülke arasında tazminat anlaşmasının seçimlerden hemen sonra imzalanacağını söylemişti.