Hastanecilik hata kaldırmaz 7/24 tetikte olmak gerekir

Mesleki birikimini akademik programlarda eğitimci olarak aktarmaya devam eden Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti ile hastanede yarattığı hizmetleri, sağlık konusunda değişmesi gerekenleri ve geleceğe dönük projelerini konuştuk

Sağlık
1 Mayıs 2014 Perşembe

Edna Sarfati

 

Liv Hospital’ın fark yarattığınız hizmetler neler?

Hastanemizde tüm branşlarda hekimlerimiz üst ihtisaslarına göre hizmet sunuyorlar. Bu da daha özellikli bir tedavi yaklaşımını ve de klinikler içinde özel birimler kurmayı gerektirdi. Örneğin ortopedi bölümümüz diz cerrahisi, ayak, ayak bileği cerrahisi, omurga cerrahi, omuz cerrahisi, el ve dirsek cerrahisi ayrı ayrı planlandı. Ya da genel cerrahide kolorektal kanserler ve sindirim sistemi hastalıkları, tiroid, meme, obezite, damar cerrahisi, karaciğer ve pankreas cerrahisi hep alanında uzman hocalar tarafından tedavi ve cerrahi girişimler yapılıyor. Bunun yanı sıra GNP standartlarında hastane içindeki ilk “Kök Hücre Laboratuarı ve Rejeneratif Tıp” hizmetlerini başlatma aşamasındayız. Kanser cerrahisinde, robotla tedavi yapabilen tecrübeli cerrahlarımız bulunuyor. Özellikle mide, özofagus, sindirim sistemleri, rektal kanserler, rahim, yumurtalık ve prostat kanserleri ile obezite cerrahisinde robotla tedavi imkânı hastaya çok daha hızlı bir şeklide günlük hayata geri dönüşünü sağlıyor. Ülkemizde ilk defa hizmete giren diz protezlerinde kullanılan robot Makoplasty protez sonrası hastaya çok yüksek bir konfor sağlıyor. Liv Hospital ailesi olarak yalnızca hastalıkta değil, sağlıkta ta her geçen gün daha da büyüyerek yolumuza devam ediyoruz.   

Bir sağlık yöneticisi profesyoneli olarak size göre Türkiye’de sağlık sektöründe neler değişmeli?

Eğitim ve insan kaynağı kalitesi değişmeli, kalifiye insan kaynağı artmalı. Türkiye genelinde kamu ve özel hastanelerde olmak üzere 650 bin çalışanı olan bir sektörden bahsediyoruz. Bu rakamın 110 bini doktorlardan oluşuyor. Sağlık sektörünün daha fazla sayıda nitelikli hemşire ve destek personele ihtiyacı var. Ayrıca Türkiye’nin sağlık turizminde tercih edilen bir destinasyon olması, dünya genelinde üst düzey hizmet kalitesini devam ettirmekte mümkün.  Bunu en önemli yolu da kaliteli insan kaynağından geçiyor. 

Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiniz projeleri var mı?

Liv Hospital henüz kurulalı bir yıl olmasına rağmen üç tane büyük çaplı sosyal sorumluluk projesine imza attı. Mart ayı itibarıyla devreye girecek yeni sosyal sorumluluk projemiz  “ANNEYİZ ÇOCUĞUZ SAĞLIKLIYIZ” adını taşıyor. Gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesinin, kadın ve çocuk sağlığından geçtiğinden yola çıkarak oluşturduğumuz proje kapsamında, üç ayda, toplam  3 bin kadın ve çocuk kapsamlı sağlık kontrolünden geçecek. Proje kapsamında başvuran kadın ve anneler, meme ile rahim ağzı kanserine karşı, mamografi ve pap smear testi yaptıracak. 0-6 yaş arasındaki çocuklar ise fiziksel, zihinsel gelişim takibi için muayene ve detaylı testlerden ücretsiz olarak geçecek. “ANNEYİZ, ÇOCUĞUZ, SAĞLIKLIYIZ” sosyal sorumluk projesinin yüzü Galatasaray futbol takımının sevilen futbolcusu Wesley Sneijder. Sneijder, sosyal sorumluluk projesinde gönüllü  yer alarak toplumda kadın ve çocuk sağlığına dikkat çekiyor. Liv Hospital olarak daha öncede 4 bin kişiye yönelik, ‘BİLİYORUM!’ adlı bir kanser tarama programı ve bin 500 kişiye yönelik “Kalpten Kalbe” adlı başka bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik.  Mottomuz yalnızca hastalıkta değil, hastalıkların erken teşhisine dikkat çektiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal farkındalık yaratarak sağlıkta da her zaman yanınızda olmak.