New York’ta eski polisten antisemit duvar yazısı

Cakarta asıllı eski New York polis memuru park halindeki arabaların üstüne gamalı haç çizmek ve nefret suçu kapsamındaki işlediği 19 fiilden dolayı tutuklandı

Dünya
5 Mayıs 2014 Pazartesi

Michael Setiawan isimli eski polis özellikle dindar Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı New York’un Brooklyn Borough Park semtinde okul ve sinagogların duvarlarına antisemit yazılar yazıyordu.

Queens New York’ta yaşayan eski polisin bir komşusu basına yaptığı açıklamada, Setiawan’ın son zamanlarda bunalımda olduğunu ve akıl sağlığının iyi olmadığını belirtti.

2005-2007 yılları arasında  New York emniyetinde çalışan Setiawan, psikolojik sorunları ortaya çıkınca görevden ayrılmış. 

Öte yandan, park halindeki taşıtlardan sinagoglara kadar semtteki birçok görünür yere Yahudiler karşı nefret söylemi içeren yazılar yazan eski polisin hareketi, özellikle yaşlı Yahudiler arasında infiale neden oldu.

Brooklyn Yerel Yönetimi  Meclis Üyesi Dov Hikind  basına yaptığı açıklamada, bölgede birçok Holokost kurtulanının yaşadığını belirterek, sebebi ne olursa olsun nefret suçuna anlayış  göstermeyeceklerinin altını çizdi.