Kasım 2013’de başlayıp tüm kış sezonu boyunca devam eden ‘Bir Yüzleşme Serüveni: Şoa Sonrası Fransa’da Hafıza Politikaları’ programının altıncı ve bu yılki son etkinliği 16 Mayıs Cuma günü yapılacak.
Nora Şeni’nin moderatörlüğünde İngilizce gerçekleşecek etkinlikte Philippe Boukara, Nazi baskısına rağmen Yahudi çocuk ya da yetişkin, kadın ve erkekleri koruyan, saklayan davranışlardan, insanlardan ve onların “adil kişi” olarak tanınma süreçlerinden söz edecek. Ümit Kurt ve Burçin Gerçek de 1915’de Diyarbakır ve Antep’ten benzer örnekler vererek söyleşiye eşlik edecekler.
Philippe Boukara Mémorial de la Şoa’da eğitim koordinatörü, Collège des Bernardins - Faculté Notre Dame’da öğretim görevlisi olan ve Paris Siyasal Bilgiler’de ve Nancy II Üniversitesi’nde bir dönem ders veren Fransa Yahudi-Hıristiyan Dostluk Derneği Yönetici Kurul Üyesi Philippe Boukara, çok sayıda kolokyumun gerçekleşmesinin yanı sıra toplu eserlerin ve üniversite yayınlarının hazırlanmasına da katkı sağladı.
Ümit Kurt Clark Üniversitesi Tarih Bölümü Holocaust and Genocide Studies Merkezi’nde Antep Ermenileri üzerine doktora çalışmasına devam etmekte. ‘Türk’ün Büyük Biçare Irkı’ kitabının ve Taner Akçam’la beraber Kanunların Ruhu kitabının yazarıdır.
Burçin Gerçek Repair the Future Web Dergisi editörüdür. Fransız basını ile ilişkili muhabirlik yapmaktadır. Ermeni soykırımı sırasında katliam ve tehcir emirlerine direnenlerle ilgili bir çalışma yürütmekte.