Londra Tiyatrosu Yahudi Film Festivaline ev sahipliği yapmıyor

Londra’daki Tricycle Tiyatrosu, Gazze’de yaşananları gerekçe göstererek Yahudi Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapmayı reddetti

Dünya
13 Ağustos 2014 Çarşamba

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Tricycle Tiyatrosu Gazze’de yaşanan olayları gerekçe göstererek, İsrail Konsolosluğu’nun verdiği finansal desteği red etmedikleri sürece, salonlarında her yıl düzenlenen İngiltere Yahudi Film Festivali’ne ev sahipliği yapmayacaklarını açıkladı.

Tiyatronun Sanat Direktörü Indhu Rubadingham festivalin gerçekleştirilebilmesi için gerekli sermayeyi konsolosluk yerine başka kaynaklardan bulmayı teklif etmesine rağmen İngiltere Yahudi Liderler Kurulu Başkanı Simon Johnson festivalin organizatörlerinin bu teklifi reddettiklerini ve başka bir yer arayışına geçtiklerini belirtti.

Johnson, “Sorun para değil.Bu hoş olmayan olayı İsrail’e yönelik yapılan boykotun bir parçası olarak görüyorum,” yorumunda bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: “Yahudi cemaati, bu salonun verdiği kararın arkasında yatan gerekçeyi sorgulamalıdır. Antisemit davranışlarda bir patlama görüyoruz. Bazı insanlar, Yahudi kültürünü ve Yahudi toplumunu, İsrail Devleti’nin şu an uyguladığı politika harici bir şey olduğunu anlamakta güçlük çekiyor ve devletle alakalı bir şey olmayan, tamamen Yahudilere ait bir şeye saldırıyorlar.”